Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович готовий іти на вибори – Ганна Герман

Прем’єр-міністр Віктор Янукович готовий іти на дострокові парламентські вибори, якщо це буде результатом політичних домовленостей. Про це в коментарі „Гал-info” повідомила радник прем’єр-міністра Ганна Герман.
„Віктор Янукович готовий йти на дострокові парламентські вибори, однак тільки за умови, якщо це буде результатом політичних домовленостей”, – зазначила вона.
Нагадаємо, що сьогодні під час брифінгу премо-міністр Віктор Янукович запропонував „зупинитися і піти правових шляхом, повернутися в правове поле, спокійно підійти до цих питань”. „Якщо ми сядемо і прийдемо до висновку, що треба йти на вибори, то буде таке рішення прийнято, тільки тоді буде друга назва – не на підставі Конституції, а на підставі політичних консультацій і узгоджень”, – сказав Янукович.
Водночас прем’єр-міністр зазначив, що Президент підписав Указ про розпуск парламенту „одноосібно, тим самим розірвавши той переговірний процес, який фактично розпочався на рівні політичних сил”. „Я розумію Президента, що він не хотів дочекатися рішення Конституційного Суду, однак це не вихід з цієї ситуації. Саме рішення КС дасть вихід з цієї ситуації. Коли ми його отримаємо і зрозуміємо що в правовій площині приймати рішення неможливо, а його можна прийняти тільки в політичній площині, то треба шукати відповідь у політичній площині”, – вважає Віктор Янукович.
„Якщо в цьому буде необхідність всім політичним силам вийти до українського народу, до своїх виборців, і я згоден також це зробити. І я вважаю, що і Президент повинен це зробити – вийти і сказати – які ми зробили помилки на цьому шляху, що треба виправити, щоб держава нормально функціонувала. Тоді люди нас зрозуміють”, – сказав прем’єр-міністр.
Віктор Янукович висловив сподівання, що найближчим часом зустрінеться з Президентом і пояснить йому свою позицію.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ