Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович хоче посилити миротворчу місію в Кот-д’Івуар

Президент Віктор Янукович заявляє, що збільшення кількості миротворчого контингенту в Кот-д’Івуарі на прохання Організації Об’єднаний Націй відповідає інтересам України. Про це він сказав, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони.

«Упевнений: наше рішення про посилення підтримки миротворчими силами ООН у Кот-д’Івуарі відповідає національним інтересам та суттєво посилює українські позиції на міжнародній арені», – заявив Президент.

За його словами, 19 січня Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію про розширення миротворчої операції ООН у Кот-д’Івуарі, після чого секретаріат організації, а також особисто генеральний секретар Пан Ґі Мун звернулися із проханням збільшити миротворчий контингент у цій країні.

Янукович додав, що після президентських виборів у Кот-д’Івуарі ситуація різко загострилася і участь України в миротворчій місії буде стабілізуючою.

За його словами, резолюція Ради безпеки ООН передбачає збільшення миротворців у Кот-д’Івуарі ще на дві тисячі військовослужбовців. Також у резолюції ООН передбачається продовження виконання функцій двома військово-транспортними гелікоптерами Мі-8 МТ з екіпажами та перебазування на тимчасовій основі трьох бойових ударних вертольотів Мі-24 з екіпажами, які сьогодні перебувають у Ліберії (це українські гелікоптери).

«Справа в тому, що інших бойових вертольотів в тому регіоні, крім наших, немає», – сказав Президент.

Разом із цим Янукович повідомив, що окремі політики висловлюють побоювання із приводу участі українських миротворців в операції в Кот-д’Івуарі, тому що припускають, що можливе виникнення військового конфлікту створить реальну загрозу життю українських військовослужбовців. Янукович запропонував учасникам засідання РНБО обговорити це питання і вирішити, що потрібно почати для посилення безпеки українських миротворців, повідомляє Радіо Свобода.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ