Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович може «проштовхнути» будь-якого прем’єра, – Тігіпко

Новообраний президент Віктор Янукович може домовитися з коаліцією про того прем'єра, якого він хотів би бачити. Про це заявив лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко в ефірі Шустер Live.

"У нинішній ситуації все залежить від самого Януковича. Він в змозі домовитися з коаліцією про такого прем'єра, якого він хотів би бачити", - сказав він.

Політик також вважає, що "коаліція вимальовується одна - це Блок Литвина, "Регіони" і "Наша Україна". "Іншого варіанту немає", - підкреслив Тігіпко.

"Я провів переговори, щоб розуміти настрої в самій "Нашій Україні", і я можу сказати, що "Наша Україна" не хоче йти у відставку, хоче залишатися у Верховній Раді", - сказав він.

"Це, на мій погляд, абсолютно нормально. Якщо буде загроза розпуску парламенту, то вони можуть піти на якісь компроміси", - вважає політик.

За словами Тігіпка, він зустрічався з лідером депутатської групи "За Україну" В'ячеславом Кириленком та лідером фракції НУ-НС Миколою Мартиненком.

Також політик заявив, що свідомо не ініціює переговори з НУ-НС про своє прем'єрство.

"Це буде неправильно, якщо прийти від "Нашої України" і сказати новообраному президенту: "я ваш прем'єр", - зазначив він.

"На мене виходила низка депутатів, які говорили: "давайте зробимо ось такий хід, ми створимо для вас 40 осіб і скажемо, що ви прем'єр". Я всіх відправив до Януковича", - підкреслив Тігіпко.

Крім того, політик наголосив, що не проводив жодних переговорів з прем'єром Юлією Тимошенко.

Як відомо, раніше новообраний президент Віктор Янукович заявив, що розглядає кандидатури Тігіпка, Арсенія Яценюка і Миколи Азарова на посаду прем'єра, передає Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ