Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович назвав Чехова «великим українським поетом»

Лідер Партії регіонів, кандидат у президенти України Віктор Янукович в ефірі телемосту "Сімферополь-регіони" назвав письменника Антона Чехова українським поетом.

На питання ялтинців про те, що буде з будинком-музеєм Чехова, Янукович відповів, що прекрасно обізнаний про те, що в Ялті відзначають "150 років творчості Чехова" і зробить все, щоб зберегти пам'ять про "великого українського поета".

Після того як Янукович перший раз вимовив "український", виглядало так, ніби йому подали знак і він додав: "український, російський, та й взагалі поет світового значення".

Лідер ПР пообіцяв, що після своєї перемоги підпише указ про святкування ювілею Чехова, "тому що Чехов, це великий і чудовий поет".

Це не перший "літературний" конфуз Януковича. Виступаючи на одеській конференції Партії регіонів, він переплутав прізвище діяча німецького робочого руху Августа Бебеля з прізвищем одеського письменника Ісаака Бабеля.

Так, в 2006 році на передвиборному мітингу в Одесі він назвав уродженку міста відому поетесу Анну Ахматову Ахметовою.

Також лідер ПР переплутав прізвище радянського поета Павла Беспощадного, назвавши його Павлом Безсмертним, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ