Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Янукович не збирається до Митного союзу

Говорити про можливiсть приєднання до Митного союзу (МС) Росiї, Бiлорусi та Казахстану можна буде не ранiше, нiж через рiк, коли з'являться реальнi результати роботи об'єднання, знову заявляє президент України Вiктор Янукович.

"Що стосується Митного союзу, я також вiдповiдав на це запитання неодноразово. Мене змушують про це говорити щодня, цiлодобово, не менше, нiж один раз на тиждень ...", - заявив президент журналiстам у вiвторок у Кiровоградi, повідомляє УП.

"Повторюю, що Митний союз, який створений мiж Росiєю, Бiлоруссю i Казахстаном, вiн лише почав працювати. Ми ще не знаємо результатiв роботи Митного союзу, хоча б економiчних результатiв", - сказав Янукович.

Зокрема, президент наголосив, що наразi невiдомо, як вплине на ситуацiю в МС вступ Росiї до Свiтової органiзацiї торгiвлi.

Крiм того, за словами Януковича, ще не набула чинностi угода про створення зони вiльної торгiвлi мiж країнами СНД, а Україна iнiцiювала її одночасну ратифiкацiю парламентами країн СНД.

"На цi запитання вiдповiдей поки що немає. Найближчим часом, через рiк-пiвтора, ми побачимо результати. Якщо це буде нам вигiдно, i вiдповiдатиме нашим нацiональним iнтересам, ми розглядатимемо варiанти вирiшення цього питання", - наголосив глава української держави.

Крiм того, Янукович вкотре зазначив, що питання вступу України до МС потребує внесення змiн до Конституцiї, або ж розгляду на Всеукраїнському референдумi.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ