Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович непохитний: або коаліція, або пішли на вибори

Президент України Віктор Янукович провів зустріч з представниками усіх парламентських фракцій та Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином. Про це повідомила прес-служба Президента.

«Перше і головне питання сьогодні – це створення коаліції у Верховній Раді. Я жодних умов не хочу ставити фракціям. Навіть - фракції Партії регіонів. Я хотів би, щоб ви найближчими днями самі домовилися про створення коаліції, яка запропонувала б кандидатуру Прем’єр-міністра і уряд. Знайдіть політичну волю і домовтеся. Нам треба подолати кризу державного управління і рухатися вперед. Цього очікує суспільство і наші партнери у світі», - наголосив Президент України, звертаючись до учасників зустрічі, підкресливши, що у протилежному випадку залишиться варіант дострокових парламентських виборів.

Керівництво парламенту і представники фракцій погодилися з необхідністю проведення переговорів зі створення нової парламентської коаліції і висловили готовність їх розпочати. Микола Томенко, зокрема, зазначив, що його політична сила вирішила йти в опозицію. Таким чином, БЮТ не братиме участь у переговорах.

Президент України Віктор Янукович сказав: «Крок, який сьогодні зробив парламент, відкриває шлях до формування нової коаліції. Я вас запрошую до співпраці і готовий бути вашим партнером. Я буду діяти виключно в інтересах держави, суспільства та в рамках діючого законодавства».

Віктор Янукович закликав лідерів фракцій не зволікати і вже сьогодні розпочати переговори про створення нової коаліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ