Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Янукович обурився захопленням видавництва Малковича

Президент Віктор Янукович назвав ситуацію навколо видавництва А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га і капели імені Ревуцького "кричущим випадком". Про це він заявив у п'ятницю під час засідання Гуманітарної ради.

"На жаль, аналіз чинного законодавства свідчить, що воно в нас дуже недосконале. Наочним прикладом цього незадовільного стану справ стають такі прикрі випадки, як, ситуація навколо перепланування будинку, в якому розміщені видавництво Iвана Малковича та приміщення хорової капели iм. Ревуцкого", - зазначив Янукович, повідомляє УП.

"Це взагалі кричущий випадок", - додав він.

"Добре, що оперативне втручання КМДА дало можливість врегулювати цю ситуацію, але переконаний, що зростання рівня подібних загроз для українських історичних об'єктів, зокрема, активізація нового будівництва без врахування вимог щодо їх охорони вимагає вжиття невідкладних заходів", - зазначив Янукович.

У свою чергу міністр культури Михайло Кулиняк запропонував відновити археологічну експертизу при відведенні землі під будівництво, щоб запобігти таким випадкам.

За його словами, цим законом також посилюється відповідальність за порушення законодавства щодо охорони культурної спадщини.

"Тобто запроваджується прийнятий у цивілізованому світі підхід до забудови історичних місць та територій. Тоді варвар з ломом і бульдозером тричі подумає перш ніж зазіхнути на пам'ятку архітектури, і такі випадки як з видавництвом А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га та капелою імені Ревуцького стануть просто неможливі", - зазначив він.

За словами Кулиняка, закон вже пройшов експертне обговорення і тепер доступний для громадського обговорення на сайті міністерства.

По завершенні цього він попросив Гуманітарну раду внести цей закон до Верховної Ради як невідкладний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ