Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович озвучив лідерам фракцій три варіанти коаліції

Президент України Віктор Янукович, керівництво Верховної Ради і керівники парламентських фракцій домовились про початок переговорів за трьома варіантами стосовно формування нової більшості у ВР. Про це повідомив журналістам голова фракції КПУ Петро Симоненко за результатами зустрічі в Адміністрації Президента.

П.Симоненко зазначив, що йшлося про три варіанти коаліції. «Перша – це коаліція більшості. Друга – можливо, коаліція Партії регіонів і НУ-НС. Третім варіантом є розпуск парламенту та оголошення дострокових виборів до Верховної Ради», - заявив голова КПУ.

Він також повідомив, що безпосередньо зараз, після завершення зустрічі з Президентом, керівництво ВР і керівники фракцій зберуться у приміщенні парламенту і розпочнуть переговори, про які йшлося під час зустрічі з В.Януковичем.

«Моя позиція – це коаліція більшості. Ми зараз розпочнемо цей процес. Ми повинні провести дуже швидко ці переговори», - сказав П.Симоненко і наголосив, що усі рішення стосовно створення нової коаліції у ВР повинні ухвалюватися відповідно до Конституції України.

П.Симоненко повідомив, що у зустрічі з Президентом брали участь керівництво Верховної Ради, зокрема, віце-спікер Микола Томенко, який представляв фракцію БЮТ, а також керівники інших чотирьох фракцій.

Водночас голова фракції БЮТ Іван Кириленко участі у цьому заході не брав, передає УНІАН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ