Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Янукович підписав закон щодо реалізації інвестпроектів за принципом «єдиного вікна»

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 2623-VІ від 21 жовтня 2010 р. "Про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом "єдиного вікна", повідомляє прес-служба глави держави.

Закон спрямований на спрощення для суб´єкта інвестиційної діяльності порядку отримання послуг, пов´язаних із підготовкою та реалізацією інвестиційних проектів, шляхом запровадження принципу "єдиного вікна".

Зокрема, передбачається покласти на уповноважений орган функції взаємодії із суб´єктами надання адміністративних та господарських послуг, що має спростити порядок отримання послуг суб´єктом інвестиційної діяльності, необхідних для подальшої реалізації інвестиційного проекту.

Відповідно до закону, уповноважений орган забезпечує направлення наданих суб´єктом інвестиційної діяльності документів до суб´єктів надання адміністративних та господарських послуг, організовує отримання документів від суб´єктів надання відповідних послуг, а також забезпечує видачу суб´єкту інвестиційної діяльності комплекту документів, який дає право на реалізацію інвестиційного проекту.

Регламентація надання визначеного переліку послуг здійснюватиметься шляхом розроблення уповноваженим органом за погодженням із суб´єктом інвестиційної діяльності оперативного плану дій, щодо підготовки інвестиційного проекту до реалізації.

Цей закон набирає чинності з 1 січня 2012 р.

Нагадаємо, 21 жовтня 2010 р. Верховна Рада України ухвалила закон "Про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом "єдиного вікна".

Відзначимо, раніше В.Янукович закликав забезпечити оформлення дозвільної документації за принципом "єдиного вікна". За його словами, боротьба з корупцією насамперед має на увазі корінну зміну інституту дозвільної системи.

Нагадаємо, що 23 вересня ц.р. ВР ухвалила за основу законопроект про підготовку і реалізацію інвестиційних проектів за принципом "єдиного вікна".

Також з 1 січня 2010 р. набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку придбання прав на землю".

Закон встановлює порядок узгодження документації із землеустрою за принципом "єдиного вікна" шляхом створення при кожній райдержадміністрації або в місті обласного значення комісії, до складу якої повинні увійти представники всіх органів, уповноважених погоджувати таку документацію. Крім того, встановлюється тритижневий термін розгляду такою комісією поданої документації, передає РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ