Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович посилює вплив на нафтогазовий сектор, - огляд преси від радіо "Свобода"

"Президент Віктор Янукович посилює вплив на нафтогазовий сегмент. Як пише «Комерсант Україна», вчора новим главою Державної служби геології та надр був призначений близький до оточення глави держави Валерій Дудін, який має намір продовжити політику залучення зарубіжних інвесторів до видобутку сланцевого газу і газу вугільних пластів". Про це пише в огляді преси радіо "Свобода".

І далі: "Експерти вважають, що зацікавленість Президента у розвитку даного напрямку допоможе зрушити видобуток цього виду палива з мертвої точки. Стаття називається «Президент заглиблюється в надра».

В Україні набирає обертів монополізація. Найбільш очевидною, як стверджує газета «День», ця тенденція за останні кілька тижнів проявилась на ринку перевезень. І йдеться не просто про картельні змови підприємств, які не пускають на ринок конкурентів, а передусім – про результат добре спланованої багатоходової гри великого капіталу, яка проходить під патронатом влади, і навіть – за бюджетного сприяння. Eксперти видання переконані, що незабаром, зокрема, на українському ринку авіаперевезень залишиться лише два великі оператори, та й ті – підконтрольні одній людині.

Проблеми опозиції в Україні такі ж, як і у влади, а саме: там зібрані значною мірою випадкові люди. Вони переважно не виростали на власних вчинках, а виділилися на особистісних зв’язках і фінансовій зацікавленості. Як результат, такі кадри особливо загострено відчувають небезпеку конкуренції, і основні зусилля докладають до їхньої нейтралізації, а не до діяльності назовні. У результаті формуються партійні структури, де є лише матеріально зацікавлені виконавці. Про це наголошує експерт газети «День» у статті «Опозиція: прогрес видно. Під мікроскопом».

Верховна Рада незабаром схвалить законопроект про вищу освіту, інформують «Ізвєстія в Україні». Але яким він буде, поки не знають навіть самі депутати. У парламент надійшло п'ять варіантів, і не виключено, що до 22 січня може з'явитися ще кілька альтернативних. Головний з них – проект, розроблений під керівництвом ректора Київського політехнічного інституту Михайла Згуровського і схвалений Кабміном. Експерти газети непокояться, що саме в цей варіант потай вносяться правки, які звузять автономію вишів.

2013-го призупинять призов на строкову військову службу з одночасним переходом до комплектування армії виключно за контрактом, наголосив нещодавно новопризначений міністр оборони. «Потрібне диво для переходу армії на контракт» – у статті під таким заголовком «Газета по-українськи» пише, що добровольців служити в українському війську обмаль. Навіть елітарні підрозділи, наприклад, президентський полк, не може знайти службовців. Він базується у Києві, де за пропоновану нині військовикам зарплату не зведеш кінці з кінцями. Держава не забезпечує військових житлом. Пропонують жити в казармах, як строковикам. На таку роботу охочих мало, переконує видання".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ