Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович пропонує звільнити голів ОДА, які не знайшли порозуміння з облрадами, члени фракції БЮТ підтримують цю ініціативу

Фракція БЮТ у Львівській облраді продовжує аналізувати соціально-економічний стан Львівщини, готуючи свій проект рішення згідно із зібраною членами фракції інформацією. Однак, як переконаний голова фракції Ігор Держко, на депутатів БЮТ вже чинять тиск, намагаючись зірвати підготовку фракції до аналізу звіту ЛОДА. Про це Ігор Держко розповів у коментарі «Гал-info».

«На окремих членів нашої фракції, я не хочу їх компроментувати, з боку ОДА чиниться тиск. Їх кликали до облдержадміністрації, розповідали про рожеві перспективи просування на посадах та у бізнесі, одне слово, всіляко намаглися вплинути на членів фракції, щоб знизити їхню активність у підготовці до публічного аналізу звіту ОДА». Окрім того, Ігор Держко переконаний, що облдержадміністрація не змогла налагодити належну співпрацю з облрадою п’ятого демократичного скликання: «Перший  камінь спотикання був закладений навесні, коли було звільнено чотирьох голів РДА, і взагалі співпрацю з депутатами неможливо налагодити за 10 днів до сесії, а це потрібно було робити як мінімум впродовж всього року».
Схожі думки висловив і прем'єр-міністр України Віктор Янукович, який на вчорашньому брифінгу у Кабміні заявив: "Якщо у керівників немає порозуміння з місцевими радами, їм треба добровільно написати заяви і піти", - повідомила «Українська правда».
Крім того, на думку прем’єра, якщо облрада висловила недовіру своєму керівникові, рішення про звільнення таких керівників "треба приймати Президенту і звільняти їх згідно із Конституцією".
 Нагадаємо, на сесії Львівської облради 19 вересня депутатський корпус облради заслухає звіт голови ЛОДА Петра Олійника про соціально-економічний стан в області. Водночас члени фракції БЮТ та ВО «Свобода» самоціллю вважають огошення недовіри голові ОДА на сесії 19 вересня, та для проведення такого голосування, за словами Гориня,  у цих фракцій не вистачить голосів  

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ