Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович "привітав" із Днем соборності

Президент Віктор Янукович привітав українців із Днем Соборності та Свободи України, тоді як у столиці триває протистояння силовиків та протестувальників проти влади.

"Непрості процеси, що відбуваються зараз в Україні, стали іспитом на державницьку зрілість нашого народу, внутрішню єдність та толерантність. І я впевнений, що з політичних та економічних випробувань, які було послано нашій країні, Україна вийде сильнішою і більш загартованою", - зазначив президент.

За словами Януковича, "в основі нашої політики були і залишаються національні інтереси, геополітична зваженість та гуманістичні цінності, наша мета - справедливість, добробут, вільне життя у вільній країні".

"Цього року ми починаємо другий етап модернізації нашої країни", - зазначає Янукович і говорить про підвищення якості освіти і медицини, розвиток бізнесу, боротьбу з корупцією, модернізацію Збройних сил України, розвиток місцевого самоврядування тощо.

"Єдність країни – це не лише наша спільна цінність, але також і модель побудови регіональної політики. Необхідно максимально зміцнити горизонтальні економічні та культурні зв’язки між різними регіонами країни", - заявив Янукович у час напруги..

За його словами, "ми маємо плекати культурне різноманіття нашого народу, взаємоповагу, злагоду, духовну консолідацію усіх українців".

"Ми різні, але ми єдині. І нікому нас не вдасться розсварити чи роз’єднати", - заявив президент.

"Я впевнений, що усі ми поділяємо такі цінності і пріоритети як демократія, правова держава, модернізація усіх сфер суспільного життя. І саме на цих пріоритетах ми побудуємо політичний діалог", - додав Янукович.

"Переконаний, що 2014 рік стане роком порозуміння та відвертої розмови про наше спільне майбутнє між представниками різних політичних сил та громадянського суспільства", - заявив президент.

Він додав, що "лише чесний діалог є єдиним шляхом до ефективного вирішення тих завдань, які постали перед країною".

"Я розумію та підтримую бажання людей жити у вільній, справедливій, сильній і заможній Україні. І я зроблю все, аби реалізувати ці прагнення", - пообіцяв Янукович.

Він нагадав слова Тараса Шевченка: "У своїй хаті - своя правда, і сила, і воля". На думку Януковича, "вони мають стати дороговказом для кожного з нас і для всієї країни загалом".

"На нашому поколінні лежить величезна відповідальність за те, щоб свобода і соборність України залишились нашим дітям і онукам навіки", - наголосив президент.

Як відомо, вже два місяці тривають протести проти дій чинної влади, вони вже переросли у криваве протистояння. Протестувальники вимагають, серед іншого, відставки президента та уряду. 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ