Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович: Питання декриміналізації статті Тимошенко має вирішувати Рада

Президент України Віктор Янукович вважає, що питання декриміналізації статті 365 Кримінального кодексу України, за якою засуджено екс-прем'єра Юлію Тимошенко, має вирішуватися у Верховній Раді.

"На це питання повинні дати відповідь депутати народні у парламенті. Я ініціював питання декриміналізації, ви знаєте, і вніс такий закон, і запропонував цей процес перенести в парламент", - сказав Янукович журналістам у п'ятницю в Давосі після закінчення 8-го українського ланчу,організованого Фондом Віктора Пінчука, повідомляє Кореспондент.

За його словами, проблеми, які зараз розслідують у кримінальних справах,пов'язаних з Тимошенко, з'явилися до 2009 року, розслідувалися в американських і російських судах, а тепер почали розглядатися в Україні.

"Ці проблеми розглядалися в судах різної інстанції, і в американських, і в російських, і там зроблені юридичні висновки з цього питання. Що стосується України, то українська частина цих злочинів, які відбувалися різними людьми,пов'язаними так чи інакше з пані Тимошенко, не розслідувалися в Україні сповна,тим більше, не розглядалися в судах", - сказав Глава держави.

"Зараз прийшов час, коли українські органи стали розглядати ці питання, і вони будуть передані в суди найближчим часом", - додав Янукович.

Як повідомлялося, захисник Тимошенко Сергій Власенко вважає, що новий судовий процес над екс-прем'єром розпочнеться в найближчі тижні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ