Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович: Питання Тимошенко має вирішити виключно суд

Питання колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко має вирішуватись виключно в судовому порядку, наголошує Президент України Віктор Янукович. Про це повідомила прес-служба глави держави.

«Питання Тимошенко - це питання не сьогоднішнього дня. Питання Тимошенко - це питання 15 років життя України. Сьогодні партнери Тимошенко сидять по різних тюрмах по різних країнах світу. Сьогодні Україна платить за Тимошенко Росії борги за газ, який вона реалізувала на території України, а кошти перевела в офшорні зони. На ці питання потрібно, щоб відповіді дав суд», - сказав Глава держави в інтерв’ю журналістам українських телеканалів.

При цьому він наголосив, що Ю.Тимошенко уникає і блокує правосуддя.

Президент додав, що питання Ю.Тимошенко не повинно бути на заваді євроінтеграції України. «Європейський Союз - що, суд?» - підкреслив Віктор Янукович.

За його словами, виборці часто порушують це питання під час спілкування з Президентом, але всі сходяться в тому, що відповідь повинен дати суд.

«Суд повинен дати відповідь на це питання. Але яка б не була відповідь суду, Україна сьогодні платить 405 млн доларів. Платять платники податків. Ми шукаємо, де взяти ці кошти. Чого ми повинні платити?» - зазначив Глава держави.

Також, за його словами, Ю.Тимошенко може просити про помилування в разі відшкодування завданих державі збитків. «До речі, закони України зараз це дозволяють, якщо людина заплатила збитки державі», - наголосив Президент.

«Треба казати правду про злочини. Красти кошти з бюджету України і у платників податків - це не злочин? Суд хай скаже. Моїх повноважень і моєї точки зору тут недостатньо. Повинен дати відповідь на це питання суд. І Тимошенко в цьому також зацікавлена повинна бути», - сказав Віктор Янукович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ