Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович схвалив збільшення штрафів за незаконні «мигалки»

Підписаний Президентом України Закон №4082-VI «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення порядку встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв» суттєво збільшує штрафи за подібні порушення, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно зі змінами до Кодексу, штрафи за порушення порядку встановлення і використання спеціальних звукових і світлових сигнальних приладів на автомобілях збільшені в 50 разів. Вони становитимуть від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з обов'язковою конфіскацією спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв (за чинною редакцією штраф становить від 50 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією пристроїв або без неї).

Зміни до Кодексу також передбачають, що підставою для тимчасового затримання водія є адміністративне порушення вимог законодавства щодо встановлення і використання спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.

Крім того, за новим законодавством, працівник ДАІ у разі тимчасового затримання транспортного засобу має право забороняти його експлуатацію до демонтажу спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.

Закон набирає чинності через місяць з дня його опублікування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ