Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Янукович сподівається отримати від приватизації 10 млрд грн

Україна у 2010 р. планує отримати від приватизації 10 млрд грн. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час ланчу з представниками американських ділових кіл, повідомляє прес-служба Президента України.

За прогнозом В.Януковича, в 2010 р. економіка України може зрости на 3-6%. У найближчі 10 років Україні потрібно 70 млрд дол. для модернізації економіки, також зазначив Президент України. Він окремо наголосив на важливості розробки плану соціально-економічного розвитку України до 2020 р.

В.Янукович висловив сподівання, що Держбюджет України буде ухвалено вже найближчим часом - у квітні.

Президент, окрім того, наголосив, що в Україні готові створювати сприятливі умови для інвесторів. "Ми будемо створювати Агентство з залучення інвестицій, а також муніципальні агентства, які відпрацьовуватимуть свої регіональні програми", - сказав він.
На думку Президента України, перспективними для інвесторів, зокрема, можуть бути такі об'єкти, як "Укртелеком", "Луганськтепловоз", підприємства теплової енергетики тощо.

Президент окремо відзначив зацікавленість української сторони у реалізації інфраструктурних інвестиційних проектів. Йдеться, зокрема, про розвиток транспортної сфери та реформування у галузі енергозабезпечення.

В.Янукович повідомив, що Україна стала учасником світового руху з нерозповсюдження ядерних матеріалів, а також прийняла рішення про перехід вітчизняних ядерних реакторів з високозбагаченого на низькозбагачений уран.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ