Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович святкуватиме День Соборності в «Україні»

21-22 січня у столиці України та в усіх регіонах пройдуть урочисті заходи з нагоди Дня Соборності України та 92-ї річниці проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. про це повідомила прес-служба Президента Віктора Януковича.

Президент України Віктор Янукович з великою увагою поставився до організації відзначення Дня Соборності України. Це свято, на його переконання, є святом споконвічної мрії українського народу про незалежну, соборну національну державу.

Акт Злуки став могутнім виявом волі українців до консолідації, свідченням їх самоідентифікації, становлення політичної нації. Це був реальний крок до об'єднання українських земель, який й сьогодні істотно впливає на національно-політичні процеси в Україні.

День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель.

22 січня, в рамках відзначення цього свята, у Києві урочистості розпочнуться покладанням квітів до пам‘ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському. У церемонії візьмуть участь керівники держави – Президент України Віктор Янукович, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, Прем‘єр-міністр України Микола Азаров, народні депутати України, члени Уряду, представники громадськості, керівництво столиці України.

По завершенні церемонії покладання квітів її учасники відбудуть до Національного палацу мистецтв "Україна", де пройде урочисте зібрання з нагоди Дня Соборності України.

Цього ж дня у Києві на Майдані Незалежності на киян та гостей столиці також чекає концертно-розважальна програма, а в районах міста відбудуться різноманітні культурно-мистецькі заходи – концерти, зустрічі з громадськими діячами та ін.

Урочистості з нагоди Дня Соборності України також пройдуть в усіх регіонах. У них візьмуть участь керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. В містах та інших населених пунктах буде організовано документальні фотовиставки та експозиції, проведено круглі столи, конференції та інші тематичні заходи. Увечері у великих містах пройдуть концертно-розважальні заходи.

Так, в Автономній Республіці Крим, крім відзначення Дня Соборності України, також відзначатиметься 20-а річниця відновлення автономії та День Автономної Республіки Крим. Пройдуть святковий концерт та прийом за участю  Голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим В.Джарти. Урочисті заходи, присвячені Дню Соборності України та Дню АРК, відбудуться також в містах та районах Автономної Республіки Крим. В районах та містах автономії відбудуться ярмарки, концерти місцевих колективів художньої самодіяльності.

Масштабні урочистості ознаменують День Соборності України та 92-у річницю проголошення Акта Злуки Української Народньої Республіки і Західноукраїнської Народньої Республіки на Львівщині. Зокрема, у Львові 21 січня відбудеться урочиста академія у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С.Крушельницької. 22 січня у Львові урочистості розпочнуться покладанням квітів до пам’ятника М. Грушевському, Меморіалу воїнам Української Галицької Армії та до могили Президента Національної Ради ЗУНР Є.Петрушевича на Личаківському кладовищі. Квіти буде покладено також до Меморіалу Українським Січовим Стрільцям на Янівському кладовищі.

Урочистості відбудуться у всіх районних центрах та містах обласного значення. У музеях та бібліотеках Львівщини протягом січня-лютого працюватимуть тематичні експозиції, проходитимуть науково-практичні конференції, круглі столи. Тематичні заходи відбуватимуться у загальноосвітніх, вищих навчальних закладах.

В усіх населених пунктах області відбудуться церемонії покладання квітів до пам'ятників видатним політичним, державним діячам України, її захисникам і визволителям за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадських і релігійних організацій, політичних партій, діячів науки та культури.

День Соборності України також урочисто відзначатиметься в усіх областях України та у м. Севастополі.

В усіх регіонах за участю керівників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, ветеранів, представників партійних та громадських організацій відбудуться церемонії покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків, присвячених видатним державним діячам, іншим особам, які зробили вагомий внесок в українське державотворення.

У ці дні в закладах освіти, військових частинах областей відбудуться круглі столи, конференції, тематичні заходи, спрямовані на патріотичне виховання молоді.

У загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах областей пройдуть уроки, лекції на тему: ,,Злука українських земель 1919 року – важливий етап на шляху творення Української держави”.

Організатори заходів з нагоди Дня Соборності України та 92-ї річниці проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР переконані, що святкування сприятиме єдності українського суспільства, громадян різних національностей, поглядів, регіонів проживання навколо ідеї зміцнення державності, а також забезпечення стабільної внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ