Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Янукович так і не став президентом усієї України, - Яценюк

Віктор Янукович так і не став президентом усієї України. «Якби Янукович став президентом України, він підписав би Угоду про асоціацію з ЄС. Але він залишився лідером Партії регіонів, якого обрали президентом від частини України», - сказав лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк в інтерв’ю газеті «День».

«Після перемоги Януковича на виборах була певна західна ейфорія. Всі думали, що буде інший Янукович — Президент, а не Янукович, який хоче бути Президентом. Він здобув владу демократично, через визнані вибори, читав правильні слова, які йому писали американські консультанти. Його шанси мало чим відрізнялися від шансів Ющенка. Але вони так само розбилися вщент, як розбилися шанси його попередника, тільки набагато швидше», - зазначив він.

Такі самі недалекоглядні, за словами Арсенія Яценюка, були кроки президента у відносинах із Росією:«Україна дотує російський «Газпром». Росія визнала український контракт найкращим за всю історію існування «Газпрому». З кишень українських громадян ми переплатили росіянам сім мільярдів доларів. Це не відповідальність 46 мільйонів українців, це відповідальність Януковича, який у квітні 2010 року разом з президентом Росії Медведєвим заявив про те, що вони отримали нову справедливу ціну в обмін на 25 років додаткового перебування російської армії на українській території. Так само просто він подарував натівську карту. Все це свідчить про відсутність далекоглядності. Нинішній Президент постійно киває на попередників, але він та його Адміністрація нічим не кращі за них. Навіть гірші».

Лідер «Фронту Змін» зазначив, що ув’язнення Юлії Тимошенко стало «ударом по країні, але й стало особистим ударом по Януковичу». «Ті, хто допомагали йому в посадці Тимошенко, за це не відповідатимуть, вони повтікають так, що тільки п’яти буде видно. Коли Янукович залишить офіс Президента, він залишиться сам на сам із цією проблемою. Вони йому не допоможуть, навпаки, будуть першими, хто «зариватиме» його», - зазначив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що «моральний обов’язок опозиції зробити все, щоб Юлія Тимошенко і Юрій Луценко вийшли на волю і брали участь у виборах».

Він також переконаний, що Угоду з ЄС буде парафовано і підписано, коли буде обрано новий парламент.

Про підсумки політичного року в Україні, завершення «епохи Путіна» та майбутні вибори у парламент читайте в інтерв’ю газеті «День».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ