Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович: треба розділити мирний майдан від майдану радикального

Президент України Віктор Янукович заявляє, що в акціях протесту в Україні також беруть участь іноземні громадяни, які перебувають у розшуку. Про це повідомила прес-служба глави держави.

«Почались радикальні події, і до цього залучились не тільки українці, але й дуже багато людей, які приїхали з інших країн, які брали участь у різних регіональних конфліктах, які є в міжнародному розшуку. Вони всі ховаються в цих захоплених будинках», - сказав Віктор Янукович під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій.

Президент також підкреслив, що в захоплених будівлях «є зброя».

«Як нам, скажіть, будь-ласка, до цього ставитися? Це грубе порушення законів України. Це несе небезпеку не тільки жителям міста Києва, а й усієї України», - підкреслив Глава держави.

Як зазначив Президент, працівникам прикордонних та митних органів вдалося зупинити в аеропортах багато радикалів, «кримінальних авторитетів», які намагалися потрапити на територію України.

«Серед затриманих є такі люди. Ми не оприлюднюємо поки що цієї інформації. Тому треба розділити мирний майдан від майдану радикального, який несе сьогодні небезпеку всій країні і всім громадянам», - сказав Віктор Янукович.

Під час зустрічі Глава держави зауважив, що наведення порядку під час масових акцій протесту є компетенцією правоохоронних органів, і за це вони несуть відповідальність за законом.

«Їм ніхто не дає вказівок - кого хапати, кого не хапати. Всі, хто порушує закони, хто несе небезпеку державі, повинні бути зупинені. Далі з ними треба розібратися. Винні хай відповідають, невинних - відпускати», - зазначив Віктор Янукович.

Також він наголосив, що серед затриманих громадян під час сутичок у центрі Києва є ті, хто скоїв тяжкі злочини, і вони будуть відповідати за законом.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ