Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович у День пам'яті жертв Голокосту закликав не допустити відродження тоталітарних ідеологій

Президент України Віктор Янукович звернувся до українців з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту. Про це повідомила прес-служба глави держави.

"Шановні співвітчизники!

Сьогодні відповідно до рішення Організації Об'єднаних Націй світове співтовариство вшановує пам'ять жертв Голокосту.

У роки Другої світової війни нацистськими злочинцями було знищено мільйони євреїв.

Трагедія Голокосту - це урок для всього людства, пересторога щодо небезпеки поширення ксенофобії, упередженого ставлення до представників інших народів та культур.

Ушановуючи пам'ять безневинних жертв, ми маємо бути рішучими у боротьбі із будь-якими спробами відродження тоталітарних ідеологій, проявами нетерпимості на етнічному ґрунті.

Як Президент України я робитиму усе, щоб в нашій державі і надалі панувала атмосфера толерантності, порозуміння та злагоди", - зазначено у зверненні.

Нагадаємо, щорічно, 27 січня, відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту (International Holocaust Remembrance Day). Пам'ятний день приурочений до річниці визволення солдатами армії СРСР в'язнів концентраційного табору Аушвіц (Освенцим) 27 січня 1945 року і встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 1 листопада 2005.

У прийнятій тоді резолюції ООН йдеться про неприпустимість заперечення Голокосту як історичної події, а також міститься заклик розвивати освітні програми про геноцид і охороняти як історичні пам'ятники місця, де відбувалися масові вбивства євреїв.

Вперше Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту відзначався у всьому світі в 2006 році. Однак деякі країни відзначали цей день і раніше.

Верховна Рада України прийняла постанову про щорічне вшанування цього дня пам'яті жертв Голокосту 5 липня 2011.

За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни,разом з чотирма з половиною мільйонами дорослих, стали півтора мільйони дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ