Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Янукович: Україна прийме рішення щодо МС не раніше, ніж через рік-два

Києву зрозуміле бажання Росії, щоб Україна вступила до Митного союзу, і ця пропозиція на сьогоднішній день вивчається. Про це президент України Віктор Янукович заявив в інтерв'ю «Коммерсант-Украина».

«Якщо нам буде вигідно, ми вступимо до Митного союзу. Але так не запрошують в гості, як це робить сьогодні Росія! Так запрошувати некоректно і принизливо для нас, такою мовою не потрібно з нами розмовляти», — підкреслив глава держави, повідомляє ZN.UA.

«Ми проводили розрахунки, одні з них показують, що вступ до МС вигідний для нас, інші — що невигідний. Ми хочемо подивитися, як працюватиме Митний союз через рік-два, як буде збудовано відносини всередині МС, коли його члени вступлять до СОТ. Якщо це буде вигідне членство і буде політична воля, ми дамо згоду. Ми звернемося до парламенту України, адже нам потрібно міняти Конституцію, яка на сьогодні прямо забороняє нам створювати наднаціональні органи. Звернемося до народу, якщо буде необхідність проводити референдум. Так що, якщо говорити про перспективу, то ми, як будь-яка нормальна держава, продовжуємо вивчення цього питання. Коли запрошують — це ж завжди добре, ми вдячні за запрошення. Але якщо запрошують так, як це робиться зараз, це нас дивує».

Відповідаючи на питання про те, чи знято з порядку денного формат «3+1», В.Янукович сказав: «З нашого боку не знято. Ми запропонували його партнерам, виходячи з того, що життя продовжується, МС створено, він функціонує, і нам треба розуміти, як у нових умовах будувати торгово-економічні відносини з Росією, Казахстаном і Білоруссю. Напевно, це нормальне бажання — не створювати нових проблем для промисловості і економіки».

Говорячи про реакцію з боку країн МС, президент зазначив, що «ми не отримали від них офіційної відповіді, а я — не ворожка і не знаю, що коїться в чужих головах. Ми лише почули замість відповіді певною мірою погрози. Але для нас це неприйнятно, ми ніколи не будемо будувати відносини на такій базі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ