Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович ветував закон про захист персональних даних

Президент Віктор Янукович повернув на розгляд депутатам прийняті парламентом 2 жовтня зміни (урядовий законопроект N 10472-1) в закон про захист персональних даних щодо удосконалення правового регулювання у цій сфері.

Як зазначено на офіційному сайті Верховної Ради, закон про зміни повернули з пропозиціями президента 24 жовтня 2012 року, хоча ще вчора стан закону позначався як "направлений на підпис президентові".

У повідомленні наголошується, що одним з чинників, через які закон не було підписано, є "неможливість запровадження технічного регулювання і стандартизації у сфері захисту персональних даних, покладення відповідних повноважень на уповноважений державний орган з питань захисту персональних даних не узгоджується також із статтями 9 та 11 Закону України "Про підтвердження відповідності".

"Відтак, реалізація пропонованого положення Закону, що надійшов на підпис, призведе до дублювання повноважень органів виконавчої влади, не відповідає засадам утворення, ліквідації та реорганізації центральних органів влади, визначеним статтею 5 Закону України "Про центральні органи виконавчої влади". Тому така пропозиція не може бути підтримана", - резюмується у повідомленні.

Нагадаємо, 12 жовтня Уповноважена з прав людини при Верховній Раді України Валерія Лутковська звернулася до президента з проханням ветувати зміни до закону про захист персональних даних.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ