Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович втрутився у дискусію щодо союзу України, Росії та Білорусі

Президент України Віктор Янукович дав відповідь опозиції стосовно питання про дискусію навколо ідеї так званого союзу України, Росії та Білорусі. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

«Є незаперечна істина – Україна незалежна суверенна держава. І про це написано в Основному Законі нашої держави.

Є наступна істина – Україна активно інтегрується в Європейський Союз. І цей стратегічний напрям зафіксовано, у тому числі, й у моїх неодноразових заявах як Президента України. Я хотів би, щоб про це усі пам’ятали.

Чи існує право на дискусію з цього питання? Для мене як для Президента – ні. Для усіх, хто представляє владу – ні. І це категорично.

Що стосується усього суспільства – політологів, експертів, журналістів, просто громадян, то тут, шукаючи відповідь на запитання, слід керуватися одним словом – демократія. Ми живемо в демократичному суспільстві, де можна вільно публічно висловлювати і обговорювати різні думки.

У нас є свобода преси. І ми не диктуємо пресі, які теми дискутувати, а які – ні. Бо це було б неправильно. Інша річ, що коли високі державні чиновники беруть участь у дискусіях у прямому ефірі, то вони повинні дуже скрупульозно зважувати кожне своє слово, бо вони висловлюють державну позицію.

Я мав розмову на цю тему з віце-прем’єром Семиноженком. Без сумніву, Володимир Петрович розуміє і підтримує стратегічний напрям держави. І вся проблема полягає у не зовсім точному висловлюванні Семиноженка. Думаю, що віце-прем’єр повинен зважати на це і на майбутнє врахувати.

Також віце-прем’єр повинен ще раз чітко і ясно висловити свою позицію про його ставлення до Конституції України та до пріоритетів державної політики. І на цьому інцидент має бути вичерпано. Я проти того, щоб роздмухувати зараз цю тему. Треба зосереджувати зусилля на основному – треба йти вперед. Долати кризу і робити все, щоб підняти рівень життя українців до європейського», – цитує прес-служба Президента Віктора Януковича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ