Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович вибрав ПТУ, хоча міг навчатись в Оксфорді, – студентська резолюція

Студенти, що брали участь у Євромайдані, заявили про припинення страйку і початок розбудови мережі студентських комітетів, яка охопить всі виші країни. Про це йдеться в резолюції Загальноукраїнської координаційної ради студентів, що протестують.

Текст резолюції:

«Ми, студенство, що протестує, дякуємо за солідарність і підтримку українській молоді, яка незважаючи на заборони та погрози викладачів, деканів чи ректорів,  вийшла на вулиці своїх міст, щоб разом з нами боротися за своє майбутнє. Ми дякуємо нашим батькам, викладачам та старшому поколінню. Дякуємо за те, що були поряд протягом Євромайдану, підтримували нас та допомагали.

Світ побачив, що українське суспільство є набагато цивілізованішим, освіченішим, поряднішим, аніж Президент чи Прем’єр-міністр України.

Ми повернули країні гідність, ми врятували її від ганьби, на яку прирікала своїми торгами, безчестям і брехнею українська влада.

Ми довели,що українці не є забитим, апатичним, заляканим народом, який покірливо спостерігає, як в інтересах кількох людей його відсікають від цивілізованого світу. 

Ми показали, що точка неповернення до «совка» пройдена. Незалежно від того, коли Україна підпише Угоду про асоціацію, коли приєднається до ЄС, ми є поколінням, яке світоглядно, ментально вже є європейським. Ми і є Європа.

Тому нам соромно за те, що наш Президент невдаха. Стільки часу готуватися до підписання угоди про асоціацію і навіть понаприймати десятки законів, потратити на це час, сили і гроші, а приїхавши у Вільнюс нічого не зробити. Це всеодно, що отримати гранд на навчання в Оксфорді, зібрати всі необхідні документи, отримати візу, спакувати речі, повідомити всіх близьких та родичів, але в останній обрати ПТУ.

Нагадуємо, наш протест був і залишається мирним і демократичним. Ми віримо, що це є єдиним способом перемогти цю владу.

Наша перемога – це досвід об’єднання, наша перемога – це усвідомлення того, що ми здатні творити свою історію, впливати на хід подій, наша перемога – це громадянське суспільство, яке ми творимо всі разом.

Наш страйк увійшов в історію як другий в історії України студентський мирний протест. Ми показуємо, що в Україні виросло нове вільне покоління молоді, яку вже неможливо залякати, яка здатна виховувати своїх лідерів, самостійно критично мислити, приймати рішення, обстоювати свій вибір і свої принципи.   

Наші вимоги стоять понад партійними амбіціями лідерів. Наш рух є АПАРТІЙНИМ але не АПОЛІТИЧНИМ. Наша головна мета – входження України в об’єднану Європу.

Ми  висловилисвою громадянську позицію, нас почула влада, опозиція, українське суспільство і світ. Надалі студенти продовжують свій протест як громадяни. Ми припиняємо страйк, але на базі напрацьованих контактів і знайомств розбудовуємо загальноукраїнську мережу студентських комітетів, яка охопить усі вузи.   Ця мережа блискавично організує  загальнонаціональну акцію у вирішальний момент.Ми неодмінно продовжимо нарощувати силу та потенціал студентського протесту.

В рамках студентських комітетів ми створюємо орган, що буде розглядати заяви від студентів про утиски у зв’язку з участю в Євромайдані і негайно звертатися до європейської спільноти.

Запевняємо Вас, ми висловимо свою думку на президентських виборах у 2015 році і тоді вже будемо відстоювати свій вибір до кінця». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ