Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович виграв суд щодо Дня Свободи

ВАСУ відмовився визнати незаконним указ Віктора Януковича, згідно з яким він скасував святкування Дня свободи 22 листопада.

Він закрив провадження у справі за позовом голови Рівненської обласної організації Української народної партії (УНП) Світлани Ніколіної.

Колегія суддів у складі п’яти осіб оголосила відповідне рішення в середу і постановила роз'яснити зацікавленим особам їхні права зі звернення до Конституційного Суду України "для вирішення питання про відповідність Конституції України, конституційності законів та інших правових актів Верховної Ради Україна, актів президента України".

Ніколіна, яка є помічником народного депутата лідера УНП Юрія Костенка, зазначила в інтерв'ю журналістам після засідання суду, що не задоволена цим рішенням. Вона не виключає повторного подання позову до ВАСУ або звернення до КС з приводу цього питання.

Позивач також висловила подив з приводу того, чому суд спочатку взяв до розгляду її скаргу і відкрив адміністративне провадження, а потім ухвалив рішення, озвучене в середу.

Як відомо, 30 грудня 2011 року президент Янукович підписав указ "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят", згідно з яким 22 січня буде відзначатися як День соборності і свободи України.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ