Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович заборонив нагороджувати Шевченківською премією твори про Голодомор

Президент Віктор Янукович своїм указом викреслив із положення про Національну премію імені Тараса Шевченка пункт, згідно з яким премія може вручатися громадянам за твори, що висвітлюють тему Голодомору1932-1933 років. Передає ТСН.

Таким чином, Янукович скасував указ свого попередника Віктора Ющенка про сприяння висвітленню теми Голодомору 1932-33. 

Як повідомили у Центрі досліджень визвольного руху, відповідний указ «Питання Національної премії України імені Тараса Шевченка» оприлюднила прес-служба глави держави.

Нагадаємо, Шевченківська премія встановлюється для нагородження громадян за найвидатніші твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, які є вершинним духовним надбанням українського народу, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість і самобутність, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Нагородження Національною премією проводиться указом президента України.

  У грудні 2007 року президент Віктор Ющенко розширив тематику для розгляду творів, висунутих на нагороду імені Тараса Шевченка, додавши до положення про Національну премію такий текст: "у тому числі твори, які висвітлюють тему Голодомору 1932-1933 років в Україні", повідомили ТСН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ