Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Януковичу нагадали, що президент має шанувати всі церкви

Партія «За Україну!» стурбована діями Президента Віктора Януковича, що не сприяють єднанню й порозумінню українських церков та християн, що належать до різних конфесій. Про це йдеться в заяві, розміщеній на офіційному сайті партії.

 

«Янукович та його оточення з першого дня перебування при владі демонструють цілковиту підтримку єдиній церковній інституції – Українській православній церкві Московського Патріархату.

 

Вже в день інавгурації Янукович отримав благословення виключно від Московського Патріарха Кіріла, якого було спеціально для цього запрошено до Києва.

 

Великодні свята засвідчили, що президент і надалі продовжує плутати свою приналежність до церкви Московського Патріархату, на яку він має право як громадянин, зі своєю роллю і статусом глави незалежної української держави.

 

Янукович разом з численним оточенням відвідав великоднє богослужіння виключно в УПЦ Московського Патріархату. При цьому Президент проігнорував Службу Божу в Українській Православній Церкві Київського Патріархату, Українській Автокефальній Православній Церкві та Український Греко-Католицькій Церкві, чим не сприяв зміцненню поваги до всіх українських церков та порозумінню християн різних конфесій.

 

Партія «За Україну!» розцінює такі дії Президента Януковича як прагнення зупинити діалог щодо об’єднання різних гілок українського православ’я в Єдину Помісну Православну Церкву, що розпочався останнім часом.

 

Такі дії – ланка одного ланцюга поруч з наступом нинішньої влади на українську мову, національну пам’ять, культуру, освіту, політичний та економічний суверенітет України.

 

«За Україну!» вимагає від Президента Януковича виявляти належну повагу до всіх українських церков та припинити ділити віруючих на сорти.»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ