Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Януковичу радять забути про Бандеру

Питання присвоєння звання Героя Степану Бандері не є головним пунктом резолюції Європарламенту щодо України. Головна мета резолюції - підштовхнути Януковича до співробітництва з ЄС та здійснення необхідних реформ, заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" ініціатор резонансної резолюції Європарламенту щодо України євродепутат від Польщі Павло Залєвскі.

"Взагалі нам не варто концентруватися на питанні Бандери - це лише один з пунктів резолюції. Підкреслю, що українці та український уряд повинні приділяти більше уваги реформам, - зауважив євродепутат. - Ми, власне, чекали їх від попереднього уряду, але цього, на жаль , не відбулося. Для України в контексті економічних реформ п'ять останніх років були втрачені. Отже, головний сигнал резолюції - стимулюватиме пана Януковича активніше співпрацювати з ЄС і здійснювати необхідні реформи".

При цьому європарламентар зауважив, що питання економічних реформ для більшості українців набагато важливіше ідеологічних суперечностей навколо постаті Бандери.

"Питання Бандери певною мірою ізольована проблема, оскільки для більшості українців найбільш важливим є те, щоб уряд і президент проводили успішні реформи і зробили вашу велику країну, велику націю з величезним потенціалом справді європейською. І це залежить тільки від української нації і від українського уряду . Наша резолюція про те, як зробити так, щоб Україна в майбутньому стала членом ЄС", - додав депутат Європарламенту.

Ідея резолюції, за словами європарламентарія, полягала в донесенні наступного послання до українського народу і уряду.

"По-перше, ми так само віддані співпраці з Україною в тому, що стосується сприяння необхідним реформам, зміцнення країни, досягнення верховенства права, боротьби з корупцією, підтримки української економіки під час кризи, і, звичайно ж, у перетворенні Європи в більш відкриту для вашої країни. Маю на увазі підготовку дорожньої карти, яка фокусувалася б на скасування віз для українців", - пояснює позицію Європарламенту Павло Залєвскі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ