Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Японія пообіцяла Україні допомогу на $ 1,5 млрд

Японія надасть Україні $ 1,5 млрд як економічну допомогу, оголосив у вівторок представник японського кабінету міністрів Йосіхіде Суга.

"Надзвичайно важливо, щоб кожна з країн світового співтовариства надала підтримку Україні, яка опинилася у серйозній економічній ситуації і переживає політичний хаос, щоб дати їй можливість відновити економічну стабільність", - сказав представник уряду.

За його словами, "прем'єр-міністр (Японії Сіндзо Абе - ред.) оголосив, що Японія надасть Україні економічну допомогу в розмірі 150 млрд єн ($ 1,5 млрд) на умовах досягнення Україною угоди з МВФ про економічні реформи".

За словами Абе, спочатку Японія готувала пакет допомоги на суму близько 1 мільярда доларів, але вирішила збільшити обсяг фінансування. "Це було високо оцінено іншими членами G7", - зазначив прем'єр.

Він додав, що "110 млрд єн ($ 1,1 млрд) буде надано як кредити під низький відсоток".

Раніше влада України заявляла, що країні необхідна термінова фінансова допомога в розмірі як мінімум $ 15 млрд. Ще як мінімум $ 20 млрд країні буде потрібно протягом найближчих двох років.

На початку березня 2014 року Євросоюз схвалив виділення Україні фінансової допомоги у розмірі 11 млрд євро. Цю суму ЄС планує надати Україні протягом двох років за умови, що Київ погодиться виконувати розроблений МВФ план економічних реформ. У свою чергу США мають намір виділити Україні фінансову допомогу на $ 1,5 млрд. Відповідний законопроект нині пройшов процедурне слухання в Конгресі США. Остаточне рішення може бути винесено вже в кінці цього тижня.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ