Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ярема звернувся до російського колеги щодо порушення прав українців

Генеральний прокурор Віталій Ярема звернувся до Генерального прокурора Росії Юрія Чайки з вимогою повідомити місце і правові підстави затримання українців Богдана Яричевського і Юрія Яценка. Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Генеральна прокуратура України занепокоєна випадками порушення прав громадян України з боку державних органів Російської Федерації, що почастішали", - йдеться у листі.

Ярема зазначає, що надходять звернення з приводу незаконного затримання на території РФ громадян Юрія Яценка і Богдана Яричевського. За наявною інформацією, вони прибули до Росії 5 травня і наступного дня були затримані у готелі при перевірці документів.

"Обоянським районним судом Курської області ще 08.05.2014 прийнято рішення про їх адміністративне видворення у зв'язку з порушенням правил в'їзду до Російської Федерації. Незважаючи на це, Богдан Яричевський був депортований лише через три місяці, а Юрій Яценко досі незаконно утримується на території Росії за надуманими підставами", - підкреслює Ярема.

За його словами, заявники повідомляють про неодноразове застосування до затриманих тортур і катувань співробітниками ФСБ Росії з метою змусити надати свідчення у злочинах, яких вони не скоювали: "Тривалий час громадян України утримували без їжі та сну, не давали змоги зв'язатися з адвокатом, рідними і консулом".

"Відповідно до статей 2, 3 Угоди про співпрацю між Генеральною прокуратурою України і Генеральною прокуратурою Російської Федерації від 15.09.2010 прошу повідомити про місце і правові підстави затримання Богдана Яричевського і Юрія Яценка, а також дані про орган досудового слідства, яким розслідується кримінальна справа щодо останнього", - йдеться у листі.

Генпрокурор теж просить вжити заходів до забезпечення прав затриманих на території РФ громадян України, зокрема Юрія Яценка.

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ