Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ярош: Ми зазнали страшних втрат. Але ситуація не безнадійна

Втрати в боях на півдні від території , захопленої бойовиками, пояснюються відкритим вторгненням Російських військових, але ситуація не безнадійна.

Про це написав лідер Правого сектору Дмитро Ярош на своїй сторінці Facebook.

"За останні тижні, у важких боях під Саур-могилою, Амвросіївкою, Старобешевим, проклятим Іловайськом, втратили близько 30 побратимів з "Правого сектора", які були прикомандировані до добровольчих батальйонів "Дніпро", "Донбас", 40-го БТО", - повідомив він. 

"Основна причина великих втрат - несподіване для військового керівництва держави відкрите вторгнення кацапів і їх удари в тил нашим військам, які вже додушували сепарську наволоч", - вважає Ярош. 

Крім того, серед причин він  назвав низький морально-психологічний рівень, відсутність бойового духу та дисципліни серед призваних на службу у деяких частинах ЗСУ, некомпетентність деяких генералів, які проводять операції, незадовільне матеріально-технічне забезпечення фронтових підрозділів.

"Велику частину бронетехніки ми втрачаємо, не тому, що її кидають екіпажи, а тому що вона зламана - не їде або не стріляє. І, найголовніше, якби не волонтери, то Армія не мала б можливості вести бойові дії взагалі", - зазначив Ярош.

Причинами він назвав також недостатнє озброєння не тільки добровольчих формувань, але й частин ЗСУ, панічний страх у високих київських кабінетах добровольчого руху, "бажання його максимально формалізувати, підпорядкувати, підкупити, дискредитувати тощо".

Водночас Ярош наполягає, шо панікувати не треба, було ситуація не безнадійна.

"Не панікуйте. Ситуація у зоні бойових дій справді складна, але не безнадійна. Фронт необхідно вирівняти і стабілізувати, перейшовши до активної оборони на зручних для цього рубежах. Знаю, що у військових колах це вже обговорюється", - написав він.

"Неможна розкачувати ситуацію в державі. Чистити владні кабінети, проводячи люстраційні процеси треба, зносити існуючу владу - під час війни, доки вона не піде на відверту зраду, ні в якому разі не можна. Бо Путін прийде до Києва", - наголосив він.

Ярош вважає, що потрібно вводити воєнний стан.

"Без введення воєнного стану в державі неможливо виграти війну! Домовитись з ворогом, здавши національні інтереси - можна. Виграти свою Вітчизняну, національно-визвольну війну без повноцінної мобілізації всіх ресурсів українського народу - ні! Занадто сильний і підступний у нас ворог", - вважає він.

Ярош додав, що під Іловайськом вони понесли страшні втрати. Це трагедія.

"Але там були тільки деякі підрозділи добровольчих формувань. Батальйони "Донбас", "Дніпро" та інші - живі та готові далі боронити свій Народ", - зазначив він. 

Ми активно формуємо 9-ий Окремий батальйон ДУК "ПС", хоча зброї у нас як завжди бракує (на 120 бійців - 30 автоматів, 2 кулемети, 2 гранатомети). Але нічого - добудемо в бою, якщо владоможці й далі не будуть звертати на нас увагу.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ