Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Yarosh Organ Trio на ХІХ Jazz Bez with Marek у перший день у Львові

Це лише в поп-музиці чоловік за барабанною установкою зазвичай залишається непоміченим і недооціненим. У джазі – він вирішальний. Настільки, що перкусист – лідер проекту – вже не дивина.
Yarosh Organ Trio

Ярош Органне Тріо - тріо барабанщика Пшемислава Яроша, який після багаторічної співпраці з провідними артистами у Польщі вирішив разом з Томашем Прухніцким та Кайетаном Галасом представити власну музику. Новостворений альбом трьох музикантів відбувся гучною прем’єрою навесні 2016 року. Орган Хаммонда, які досі нечасто зустрічаються на польських джазових сценах, надають гурту характерне забарвлення. Прямих посилань на канон світового мейнстріму джазу немає, що в поєднанні з оригінальними композиціями лідера гурту створює унікальну, нову якість.

Щодо самого Пшемислава Яроша, то це барабанщик, пов'язаний з джазовим середовищем Вроцлава з початку навчання в місцевій Академії музики в 1999 році. Під час навчання був фіналістом багатьох конкурсів та лауреатом кількох колективних та індивідуальних нагород. Він співпрацював з низкою провідних представників польської джазової сцени ( і в даний час є членом гуртів ) : Пьотром Бароном, Кристиною Станько, Домініком Буковським та Біг-бендом з університету Зєльона Гужа, який виступав на більшості польських джазових фестивалів.

З 2005 року продовжує викладацьку та науково-дослідну роботу, у 2014 році здобув ступінь доктора музичних мистецтв з інструменталістики. В даний час він керує класом джазової ударної музики на інструментальному відділенні Музичної академії у Вроцлаві та класом джазових ударних в Інституті музики університету Зєльона Гужа.

Yarosh Organ Trio вражатиме нас багатством лаконічності : 6 грудня – у Львові, на сцені філармонії, 7 грудня – у Тернополі, а 8 – у польському Перемишлі.

Поважай себе – слухай джаз!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ