Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ярослав Дубневич: День Соборності для нас – нагадування: коли ми єдині – тоді ми непереможні

Депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич привітав українців з Днем Соборності

Подаємо текст вітання:

«Шановні українці!

Сьогодні – величний день, особливе свято  для усіх українців.

Цього дня, 93 роки тому український народ довів усьому світу і самому собі, що він єдиний, і він готовий творити свою, українську державу.

Тоді, 22 січня 1919 року, в результаті підписання  Акту возз'єднання вперше, після століть розпорошення постала  єдина соборна  українська  держава.

 В Києві на Софіївській площі відбулось не просто підписання офіційного політичного документу. Керівники двох урядів, які постали на руїнах імперій, підтвердили, що український народ  має політичну волю і велике прагнення жити в одній державі.

Вперше за кілька століть східні і західні українські землі, які вороги постійно роз'єднували, об'єднались в одну соборну державу.

Акт злуки довів, що незважаючи на намагання нас розділити, українці є єдиними -  духовно і політично.  

День Соборності для нас – нагадування простої святої істини – коли ми єдині – тоді ми непереможні. Гуртування, співпраця для спільного блага – це ті риси, які закладені в кожному українцеві. Навіть десятки років насильницької колективізації , Голодомору  та витравлювання всього українського не змогли знищити нашу сутність.

Тож в ці дні маємо згадати ті дні та зрозуміти, що Соборність та єдність – це наші справжні  цінності. Це те, що робить нас народом. Це те,  що робить нас українцями!»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ