Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ярослав Дубневич просить обласну раду допомогти громаді Чайковичів

Депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич ініціює розгляд бюджетною комісією питання виділення коштів для участі громади села Чайковичі Самбірського району в проекті ООН “Місцевий розвиток орієнтований на громаду”. Повідомила прес-служба депутата Львівської обласної ради Ярослава Дубневича.

Відповідне звернення Ярослав Дубневич надіслав голові постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради  Я. Качмарику.

В документі депутат вказує, що до нього  звернувся голова громадської організації “Агенція розвитку Чайковицької сільської ради”, директор Чайковицького НВК “СЗШ-III ст. - ДНЗ”,  М. Сас з проханням винести рішення про фінансування  на розгляд обласної ради.

Ще у 2010 році при Чайковицькій сільській раді Самбірського району була створена ГО “Агенція розвитку Чайковської сільської ради”, яка уклала угоду з Програмою розвитку ООН (надалі ПРООН) про фінансову підтримку ініціативи громади “Енергозберігаючі заходи в Чайковицькому НВК “СЗШ І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад” (Угода № LV-47-EU-10).

Згідно цієї угоди в садочку була проведена реконструкція  віконних рам на металопластикові. З серпня 2011 року Самбірський район взяв участь у другій фазі проекту Програми розвитку ООН.

Відповідно до нової угоди, ООН виділить на енергоощадні проекти 160 000 грн., що становить 70%  вартості Проекту: 25%  становитиме внесок місцевого бюджету, а 5%  внесок громади.

За ці кошти мешканці Чайкович планують замінити понад 100 вікон на металопластикові в Чайковицькому НВК. Проте фінансування проекту з місцевого бюджету блокує відсутність технічної документації і Державного Акту на право власності на земельну ділянку подвір’я Чайковицького НВК “СЗШ І – ІІІ ст. – ДНЗ” площею 2,2 га.

В бюджеті Чайковицької сільської ради кошти на виготовлення технічної документації та державного акту відсутні.

Зважаючи на це, Ярослав Дубневич звернувся до голови бюджетної комісії обласної ради з проханням розглянути на засіданні комісії питання виділення коштів на виготовлення технічної документації і Державного Акту на право власності на земельну ділянку подвір’я Чайковицького НВК “СЗШ І – ІІІ ст. – ДНЗ” шляхом внесення змін до Програми розвитку земельних відносин у Львівській області на 2011 - 2015 роки.

\"Львівська обласна рада прийняла 24 травня 2011 р. Програму розвитку земельних відносин у Львівській області на 2011 - 2015 роки. Саме ця програма спрямована на допомогу громадам з вирішенням упорядкування землеустрою та виготовлення відповідної технічної документації на землю. На XIII сесію Львівської обласної ради VI скликання виноситься проект рішення № 85 від 4.11.2011 р. “Про розподіл субвенції з обласного бюджету районним бюджетам”. Вважаю, що вирішити цю проблему можна за рахунок зміни вищевказаної програми, підтримавши надання коштів Чайковицькій сільській раді шляхом внесення змін до Програми розвитку земельних відносин у Львівській області на 2011 - 2015 роки», - підкреслив Ярослав Дубневич.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ