Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ярослав Пітко відвідав намети для обігріву осіб без визначеного місця проживання

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Ярослав Пітко вчора, 24 січня, відвідав намети для обігріву осіб без визначеного місця проживання, що розташовані на стадіоні “Україна”. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.
Як зазначив Ярослав Пітко, управління праці та соціального захисту ОДА налагодило повноцінне триразове харчування біля палаток. З харчуванням допомагає громадська організація “Карітас”. Управління охорони здоров’я ОДА забезпечує цілодобовий медичний нагляд, працює швидка допомога. Налагоджене чергування волонтерів з громадської організації “Оселя” та працівників соціальних служб. Також Ярослав Пітко зазначив, що протягом вчорашнього дня у пункті обігріву перебувало 34 особи, а на ніч планувалось близько 50.
Ярослав Пітко запевнив, що допомога триватиме допоки спадуть сильні морози, а за потреби обласна влада розглядає можливість розміщення третього намету.
Ярослав Пітко розповів, що лише на Львівщині за дорученням обласної адміністрації налагоджене цілодобове чергування в усіх містах і містечках щодо виявлення безпритульних дітей. Наразі виявлено 4 дитини, три з яких вже перебувають у притулку на Левандівці, а одна дитина повернена батькам. Такі дії Львівської облдержадміністрації відзначило Міністерство у справах сім’ї, молоді і спорту та особисто міністр Юрій Павленко. Також заступник керівника області повідомив, що обласною адміністрацією планується створити соціальне житло для категорії бездомних людей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ