Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ярослав Рущишин вважає, що у «чорний список» Луценка потрапив безпідставно, бо кримінальна справа проти нього вже давно мала б бути закритою

Ярослав Рущишин, який потрапив у «чорний список» кандидатів в депутати, що мають проблеми з законом, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, не знає, чому кримінальну справу проти нього ще й досі не закрили, — заявив «Гал-info» генеральний директор ВАТ «Троттола», 35-й номер у списку блоку «Наша Україна» до Львівської обласної ради, голова КПЛ Ярослав Рущишин.
«Чесно кажучи, я не надто компетентний у цьому питанні. Ця кримінальна справа була відкрита ще за часів правління на Львівщині Медведчука-Козака, зараз ж нею займаються адвокати. Проте, я не розумію, чому її ще не закрили, в той час, коли суди всіх інстанцій ми виграли ще два чи три роки тому. Навіть податкова вже звернулася з поданням на закриття кримінальної справи за відсутністю складу злочину, — зазначив Ярослав Рущишин. — Очевидно, про те, чому й досі не закрили цю справу треба спитати в наших чиновників. Може, тому, що я не форсував розвиток подій, але я цього в принципі робити не збираюся, нехай їм буде соромно».
Як запевнив власник ВАТ «Троттола» закриття кримінальної справи проти нього гальмується чисто процедурно.
Нагадаємо, кримінальну справу проти Ярослава Рущишина та директора Мистецького об’єднання «Дзига», тепер голови міської організації ГП «Пора», Маркіяна Іващишина порушили у вересні 2003 року. Державна податкова адміністрація у Львівській області звинуватила цих підприємців, які також є співзасновниками «Львівської газети», у несплаті податків на суму більше 100 тисяч гривень.
Кримінальна справа проти Рущишина та Іващишина була порушена після серії публікацій у «ЛГ» у вересні 2002 року про діяльность тодішнього голови ДПА у Львівській області Сергія Медведчука та тодішнього начальника міської ДПІ Мирослава Хом’я. “Газета” звинувачувала високих посадовців у корупції, незаконності операцій із поверненням ПДВ, а також тиску на підприємців, причетних до блоку «Наша Україна».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ