Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ярослав Рущишин вимагає пояснити, як львівська податкова планує відшкодовувати ПДВ

Пояснити, як львівські податківці трактують Закон України «Про Податок на додану вартість», вимагає голова Комітету підприємців Львівщини, Генеральний директор ВАТ «Троттола» Ярослав Рущишин. Про це він заявив учора, 5 липня, під час засідання Громадської колегії при ДПА України у Львівській області. «Відтепер згідно з новим листом-роз’ясненням ДПА України виходить, що відшкодовуватимуть ПДВ лише в той звітній період, у який було проплачено договір. Тобто мене як підприємця позбавляють права самому вирішувати коли мені зручно та вигідно оплатити договір з партнерами. Це є порушенням закону і аж ніяк не сприяє формуванню сприятливого інвестиційного клімату в Україні. Але від лютого, коли було видано цей лист, до травня львівська податкова користувалася попереднім листом. Тобто є два листи: нормальний і ненормальний. Я хочу знати чим і чому користується львівська податкова», – сказав Ярослав Рущишин.

Він також додав, що не бачить жодних підстав, чому б ДПА України у Львівській області не діяло згідно з законом, всупереч листу ДПА України, який цей закон порушує. Ярослав Рущишин планує звертатися до суду, проте вважає, що цю ситуацію цілком можна було б вирішити і на засіданні колегії.
Заступник Голови ДПА у Львівській області Михайло Басараб, який був присутній на засіданні колегії, зазначив, що це нетипова ситуація і мабуть таки доведеться звертатися до суду, але паралельно пообіцяв звернутися у ДПА України щодо роз’яснення цього питання.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ