Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк доручив провести розслідування щодо контракту на імпорт електроенергії з Росії

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив почати службове розслідування стосовно керівництва Міністерства енергетики й вугільної промисловості й компанії «Укрінтеренерго» щодо контракту на імпорт електроенергії з Росії і її поставки в анексований Росією Крим. Про це він заявив на засіданні уряду.

Яценюк вимагає під час розслідування встановити, хто погоджував умови контракту.

За словами прем’єра, результати службового розслідування мають бути надані уряду протягом 10 днів.

Голова уряду додав, що за результатами перевірки він проінформує президента, парламент і український народ, які умови контракту відповідають інтересам України, а які не відповідають.

Вчора міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що комерційні умови імпорту електроенергії з Росії до України на поточний момент є вигідними для України. За його словами, на даний момент нам потрібна електроенергія з Росії. 

Наприкінці грудня 2014 року українська державна компанія «Укрінтеренерго» уклала з російською компанією ВАТ «Інтер РАО» річний контракт на постачання електроенергії до України. Станом на січень 2015-го вартість російської електроенергії для України становить 0,85 копійок за кіловат на годину. Розрахунки згідно з цим контрактом мають здійснюватися у рублях.

Ще один контракт українська сторона уклала з дочірньою компанією «Інтер РАО» «Центром здійснення розрахунків» щодо забезпечення поставок електроенергії, виробленої в Україні, до окупованого Росією Криму..

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ