Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Яценюк доручив зібрати акціонерів для зміни менеджементу «Укрнафти»

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру енергетики Володимиру Демчишину зібрати акціонерів «Укрнафти» для зміни менеджменту компанії. Окрім того, голова уряду запропонував Раді внести зміни до закону «Про акціонерні товариства», щоб відновити контроль держави над компанією. Про це він заявив під час засідання Верховної Ради України.

«Я публічно доручаю міністру енергетики України скликати загальні збори акціонерів компанії «Укрнафта», зокрема з порядком денним щодо зміни менеджменту компанії», – заявив він.

Окрім того, він наголосив, що «прикро, що прийнятий парламентом два дні тому закон не розповсюджується на компанію Укрнафта» та «не має жодного відношення до управління компанією». Тому прем'єр запропонував парламентаріям внести зміни до прийнятого закону для відновлення контролю над «Укрнафтою».

Зміни до статті 41 закону України «Про акціонерні товариства» щодо кворуму загальних зборів акціонерних товариств з мажоритарними корпоративними правами держави депутати схвалили 13 січня. Згідно зі змінами до закону, на зборах акціонерів кворум тепер буде 50 відсотків плюс 1 акція, замість 60 відсотків плюс 1 акція. Для підприємств з державною власністю закон набуває чинності з дня ухвалення змін, без державної частки – з 1 січня 2016 року.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ