Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк хоче почути від Януковича, чи відмовиться той від російської мови

Я хочу почути позицію від Президента та нової провладної партії, чи погоджуються вони на введення мораторію на ті питання, які вони порушували протягом виборчої кампанії. Про це сьогодні, 9 березня, під час брифінгу у Львові, коментуючи свій відкритий лист до Президента Віктора Януковича, заявив екс-кандидат в президенти, народний депутат України Арсеній Яценюк.

 

За його словами, якщо коаліція буде сформована як коаліція мертвих душ, то вона не проживе довго. Той шлях, яким йде Партія регіонів призведе тільки до одного – нелегітимна коаліція і нелегітимний уряд. «Не з цього повинен починати  новий Президент. Він повинен розпочати з конституційних кроків розвитку і об’єднання країни. Саме тому я до Януковича звернувся публічно, я очікую на публічну відповідь», – заявив Яценюк.

 

На думку Арсенія Яценюка, створення коаліції затягується, бо її потенційним членам треба домовитися спочатку про розподіл посад і грошей, а потім вже вийти і сказати, як вони борються за український народ. «Так діє вся українська політика протягом останніх 20 років. Тому я звернувся до Януковича публічно і з чіткими пунктами економічної програми і політичної програми», – наголосив Арсеній Яценюк.

 

Як зазначив екс-кандидат в президенти, він звернувся  до Президента з тим, щоб останній і Партія регіонів зробили крок назад у своїй політичній програмі, якщо вони дійсно сповідують ідею об’єднання України. Віктор Янукович і Партія регіонів повинні висловити свою позицію по мові, флоту, газотранспортнійсистемі і навіть Абхазії та Південній Осетії.

 

На переконання Арсенія Яценюка, ніхто в публічну площину щодо принципів, на яких повинна творитися коаліція, не переходив, тому що в цій площині найскладніше вести переговори, ця площина вимагає позиції.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ