Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк хоче звіту Азарова 2 квітня

Арсеній Яценюк вимагає, щоб Микола Азаров відзвітував перед Радою по кожному з призначень в уряді. Лідер політичної партії «Фронт Змін», народний депутат України Арсеній Яценюк вніс до Верховної Ради проект постанови «Про заслуховування звіту Прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо кадрових призначень Кабінету Міністрів України, здійснених у березні 2010 року». Політик пропонує заслухати відповідний звіт голови уряду 2 квітня 2010 року. Про це сьогодні, 26 березня, повідомила прес-служба «Фронту Змін».

 

Як йдеться у повідомленні, проект постанови зареєстрований у Верховній Раді 26 березня під номером 6229. У пояснювальній записці до проекту Арсеній Яценюк зазначає, що Прем’єр-міністр України несе персональну відповідальність за призначення керівників центральних органів виконавчої влади, їх заступників та керівників урядових органів. Це передбачено Конституцією України та Законом «Про Кабінет Міністрів України». З огляду на це, підкреслюється в документі, Прем’єр-міністр України повинен ретельно відбирати претендентів на всі керівні посади центральних органів виконавчої влади та урядових органів.

 

«Арсеній Яценюк наголошує, що всі ці категорії посад відносяться до посад державних службовців. Тобто особи, які на них претендують, повинні мати вищу освіту, стаж роботи і високу кваліфікацію у відповідній сфері.  

 

Разом з тим, зазначає Арсеній Яценюк, у березні 2010 року Прем’єр-міністр України та інші члени Уряду, нехтуючи принципом професіоналізму, компетентності та відданості справі (професії), здійснили низку призначень за партійною приналежністю та родинними зв’язками.

 

Яскравими прикладами цього є призначення керівника Державної митної служби України, Державної податкової служби України, Держфінпослуг, Держкомпідприємництво, заступників Міністра України з питань надзвичайних ситуацій і Міністра оборони України та ряд інших призначень, зазначається у пояснювальній записці.

 

Таким чином, підкреслюється в документі, можна стверджувати, що Прем’єр-міністр та інші члени Уряду порушують положення законодавства України», – повідомила прес-служба.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ