Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк назвав умови для проведення круглого столу Президента й опозиції

Народний депутат України, лідер партії Фронт Змін Арсеній Яценюк заявив, що підтримає ініціативу Президента України Віктора Януковича, яку він оголосив у парламенті, щодо круглого столу з опозицією, але за умови виконання Президентом семи головних умов опозиції. Про це політик заявив в ефірі 5 каналу.

"Перед тим, як сісти з Президентом за круглий стіл, думаю, він повинен виконати кілька вимог: Перша - пропрезидентська більшість має ухвалити закон про опозицію. Друга - Президент зобов'язаний вжити заходів проти всіх членів чинного Кабінету міністрів України за корупцію в Кабміні, відшкодування податку на додану вартість, розкрадання бюджетних коштів", - зазначив Яценюк.

"Третя - дуже важливо, щоб Президент вніс і провладна більшість розглянула питання про скасування всіх депутатських пільг. Четверта - внести зміни до закону про державний бюджет і скоротити витрати на Адміністрацію Президента, Кабінет міністрів і Верховну Раду майже на 3 млрд грн і скерувати ці кошти на освіту, україномовне кіно і телебачення", - вважає він.

"П'ята - скасувати закон про основи зовнішньої і внутрішньої політики. Шоста - ввести мораторій на зміну законодавства щодо мови і не чіпати мовне питання, як таке. Сьома - Юлію Тимошенко нехай випустять до Брюсселя", - сказав Яценюк.

Лідер Фронту змін переконаний, що тільки при виконанні цих умов продуктивний діалог між владою та опозицією може відбутися.

"Якщо це буде зроблено Президентом, я дійсно вірю в те, що може статися певний діалог", - наголосив політик.

Як повідомлялося, в грудні 2010 року Янукович заявив, що регулярно зустрічається з представниками практично всіх опозиційних політичних сил, окрім лідера партії Всеукраїнське об'єднання Батьківщина, колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

У свою чергу, 14 січня прес-секретар Віктора Ющенка Ірина Ванникова підтвердила, що колишній президент (2005-2010 роки) регулярно спілкується з чинним Президентом Віктором Януковичем, повідомляє Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ