Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк назвав вибори демократичними

Фронт Змін, народний депутат Арсеній Яценюк вважає, що місцеві вибори в Україні відбулися демократично.

"Вважаю, що ми не дозволили провести фальсифікацій, забезпечили реальне і справедливе волевиявлення українців. Дозволю собі назвати день виборів більш демократичним, зважаючи на те, яким чином відбувалися місцеві і парламентські кампанії в Україні", - сказав Яценюк.

На думку політика, третє місце партії Фронт змін по Україні на місцевих виборах свідчить про те, що "партія відбулася".

Водночас, він зазначив, що потрібно провести ретельний підрахунок голосів на виборах мерів Одеси, Харкова, Маріуполя, Житомира та Запоріжжя. За його словами, в разі потреби можна буде провести повторний підрахунок голосів виборців.

Також, на думку Яценюка, результати проведення місцевих виборів свідчать про те, що в Україні потрібно вдосконалювати законодавство, яке регламентує проведення виборів як до органів місцевого самоврядування, так і парламентських і президентських.

Як повідомлялося, вчора ввечері, 31 жовтня, лідер партії Фронт змін Арсеній Яценюк зауважив, що стурбований катастрофічно низькою явкою на місцевих виборах.

Згідно з даними екзит-полу, проведеного компанією GfK Україна на замовлення Єдиного Центру, в середньому по Україні при голосуванні в обласні ради за пропорційною складовою 36,3% виборців проголосували за Партію регіонів, 13,1% - за Батьківщину, 6,8% - Фронт Змін, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ