Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк не піде в «колгосп» до Тимошенко

Лідер партії "Фронт змін", народний депутат Арсеній Яценюк ("Наша Україна - Народна самооборона") не має наміру приєднуватися до об'єднання парламентських опозиційних сил, ініційованого БЮТ, і планує оголосити про створення другої парламентської опозиції. Про це Яценюк заявив в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна".

На його думку, головна мета новоствореного опозиційного об'єднання - прагнення отримати доступ до посад у парламентських комітетах. "Тому вони і поспішають оголосити себе єдиною опозицією. У багатопартійній країні не може бути єдиної опозиції! Це можливо в США, де є республіканці та демократи: якщо одні при владі, то зрозуміло, що інші - в опозиції", - зазначив Яценюк.

Політик заявив, що представить склад власного "тіньового" уряду за два тижні. "Робота вже ведеться. Ось у мене на столі документ, що має назву "Можливі члени опозиційного уряду". Там 27 прізвищ. Але поки що я вам їх не назву", - підкреслив він.

Арсеній Яценюк також дав зрозуміти, що не має наміру обмежувати свою опозиційну діяльність лише Верховною Радою. "Опозиція - це не тільки парламентська діяльність. Зрозумійте, опозиція не може бути обмежена регламентом. Це нісенітниця! Опозиція - це політична діяльність, вона не вкладається в рамки парламенту. У той же час переговори з НУ-НС я веду. Фракція НУ-НС сама в цьому зацікавлена", - переконаний депутат.

Головним своїм завданням на сьогоднішній день він вважає консолідацію фракції НУ-НС, "щоб фракція працювала спільно і брала консолідовані рішення щодо голосувань". "До речі, я думаю, що результат переговорів з цього приводу ми побачимо під час голосування по проекту змін до регламенту, - додав Яценюк. - І лише виконавши завдання першого етапу, ми перейдемо до другого - до консолідації фракції навколо нового політичного проекту".

Відповідаючи на питання про механізми можливого співробітництва з "опозицією від БЮТ", Яценюк заявив: "Опозиційного колгоспу точно не буде. А механізми будуть тільки після того, як кожен оголосить свою програму".

Лідер "Фронту змін" також відзначив, що дочекається оголошення програми уряду Миколи Азарова, перш ніж починати активну опозиційну діяльність: "Перш за все, нам треба зрозуміти, яким шляхом іде уряд імені Віктора Федоровича (Януковича). Я хотів би побачити хоча б програму дій Кабміну і почути звернення Президента України до народу. Без цього можливі тільки порожні розмови на кшталт "ми йдемо критикувати владу". За що її зараз критикувати? За те, що Яценюк не став президентом і не був призначений прем'єром? Прикро, звичайно, дуже прикро. Але це ж не привід для конструктивної критики!" - резюмував політик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ