Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк пообіцяв, що не буде брати гроші за місце у списку його партії під час парламентських виборів

Кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк підкреслює, що Політична партія «Фронт Змін», з'їзд якої відбудеться 28 листопада, братиме участь і в місцевих, і в парламентських виборах. Про це він заявив у середу на прес-конференції у Кривому Розі. Повідомила прес-служба кандидата в президенти.

«Я сказав, що буде партія. Партія є. У суботу (28 листопада) буде з'їзд і це буде та партія, яка підтримуватиме нового президента. Це та партія, яка піде на парламентські вибори, на місцеві вибори, це та партія, яка їх виграє. І найголовніше: це – не політичний проект, це – не бізнес-проект, я не беру гроші за номери у списку. Це партія, яка повинна працювати десятиліттями в країні. Саме працювати. Ви всіх побачите», - заявив кандидат на пост Президента України.

Арсеній Яценюк підкреслив, що у разі перемоги на виборах розпустить діючий парламент: «Тому що якщо я цього не зроблю, це означатиме, що я не спираюся на волю українського народу. Сьогодні 98% українців не підтримують діючий парламент, сьогодні парламент не відображає реального волевиявлення українців, це не парламент, а ЗАТ. Тому перше – парламент буде розпущено на конституційних підставах, друге – будуть нові вибори і третє – я зроблю все, аби в країні все-таки голосували за відкритими списками».

Політик підкреслив, що чудово розуміє: БЮТ і Партія регіонів, «як і основні акціонери країни Тимошенко і Янукович, не захочуть змінювати виборчу систему, оскільки це – втрата контролю над так званими партіями, які ближчі до приватних компаній, аніж до влади». «Тому я не матиму іншого виходу, окрім як запропонувати поки ще діючому парламенту змінити систему голосування. А якщо цього не буде зроблено, то глава держави буде зобов'язаний опертися на головне джерело влади в країні – на народ», - сказав Арсеній Яценюк. За його словами, для зміни виборчої системи він ініціює референдум.

«У країні не буде декларативних референдумів. Якщо на всенародному референдумі це (новий виборчий закон) буде прийнято, президент його зобов’язаний імплементувати, незважаючи на всю конституційну складність такої імплементації. Я не розумію, коли 80% українців голосують за прийняття певного рішення і це рішення стопориться парламентом тому, що триста чоловік відмовляються натиснути кнопку. Хто у нас головний в країні?» – зазначив він.

«Тому головне завдання для нового глави держави – це повернути державну владу з приватних рук до рук людей», - підсумував Арсеній Яценюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ