Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Яценюк поскаржився Бальцеровичу на «снігуроньку-популістку»

Лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк переконаний, що світова економічна криза триватиме ще мінімум рік, а в Україні – не менше двох. Про це він заявив 9 липня після засідання Дипломатичного клубу за участі відомого польського економіста – Лєшека Бальцеровича. Про це повідомила Ініціатива «Фронт змін».

«Почнемо з того, що ми ще не досягнули дна кризи. Йдеться не лише про Україну, а й світ загалом… На мою думку, криза у світі триватиме ще мінімум рік. Між світом і Україною є певний часовий розрив. Тобто якщо світ вийде з кризи у 2010 році, то Україна почне виходити 2011-го», – наголосив Арсеній Яценюк.

За його словами, сьогодні політики – як українські, так і світові – не вживають жодних превентивних заходів, а займаються популізмом. «Цікаво, що світові лідери зустрічаються чи не кожні три місяці, а користі від цих зустрічей, м’яко кажучи, мало. Зазвичай чуємо лише політичні заяви про те, що колись буде краще. Більше того, ніхто не знає як цього «кращого» досягти. Головний рецепт – українській і світовій політиці треба позбутися популістичних «дідів морозів і снігуроньок». Майбутнє залежить тільки від того, чи здатні ми це зрозуміти. Популізм дуже дорого коштуватиме – потім не буде ні України, ні економіки, ні бюджету, ні підприємств, – не буде нічого. Але на дуже короткий період часу все це красиво виглядатиме. Тому як ми голосуємо – в такій країні і з такою економікою житимемо», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Також лідер «Фронту змін» додав, що нині Україні потрібно шукати відповідь на кризу всередині держави. «Україна стикнеться ще з однією хвилею кризи. Як правило, ця хвиля виникає восени. Але зараз не зроблено нічого навіть для того, щоби вжити певних превентивних заходів, щоб максимально зменшити негативний ефект від цієї кризи. Тож далі буде «веселіше». Але обов’язково після темного періоду настане світлий», – підсумував він.

Довідка.

Дипломатичний клуб – це неформальний форум з питань зовнішньої політики для високих українських урядовців, представників бізнесу, міністрів закордонних справ, незалежних аналітиків та журналістів-міжнародників.

Клуб засновано Міжнародним благодійним фондом Open Ukraine Арсенія Яценюка спільно з Фондом Віктора Пінчука.

 

 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ