Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк склав іспит - чекає на оцінку "відмінно"

Кандидат на пост Президента України Арсеній Яценюк вважає, що виконав завдання, які ставив у своїй передвиборчій кампанії. Про це він заявив під час прес-конференції, яка відбулася сьогодні в середу, 13 січня, в Києві.

 

Арсеній Яценюк підкреслив, що у своїй компанії він ставив кілька завдань, які, на його думку, вдалося реалізувати.

«В першу чергу для мене було важливо, щоб ця кампанія була змістовна. Це була не кампанія роликів, красивих слоганів і приємних солодких обіцянок», - наголосив у своїй промові Арсеній Яценюк.

За його словами, перше завдання, яке вдалося виконати, – стерти старий порядок денний України, який передбачав її розподіл за географічними, мовними ознаками, за прихильністю до НАТО, Чорноморського флоту, ЄС та Росії. «Я можу чітко сказати, що це завдання виконано. Старий «порядок денний» в Україні стертий», - сказав кандидат на пост Президента.

«Друге завдання, яке я чітко задекларував саме на початку кампанії: я не хочу бути президентом Західної чи Східної України. В Україні повинен бути глава держави всієї України - всієї різної, багатокультурної, багатомовної України, яка об'єднана однією метою – формування політичної нації, що бачить своє спільне майбутнє. Для мене було дуже важливо довести до українців усвідомлення і розуміння того, що у нас є наша країна. Ця країна, з одного боку, різна, з іншого боку, у нас є багато складностей. Крім нашої країни, у нас більше нічого немає. Нам ніхто не допоможе - ні з Заходу, ні зі Сходу. Ми тільки самі собі можемо допомогти», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Третє завдання - говорити правду. Кандидат визнав, що це – найскладніше завдання, з яким пов’язані найбільші ризики. «Ще вісім місяців тому всі думали: напевно, це він збиткується, напевно, він просто почав кампанію саме через тезу «врятувати країну» для того, щоб загострити увагу на собі. Тоді ніхто не вірив у те, що країна дійсно буде мати 100 мільярдів доларів боргу, що ціна на газ в Україні в 2010 році буде 300 доларів за тисячу кубометрів, як сьогодні. Що заборгованість по ПДВ буде 16 мільярдів, що безробіття в Україні складе майже 4 мільйони українців», - сказав Арсеній Яценюк.  

Арсеній Яценюк сказав, що проїхав всією Україною і зустрівся з сотнями тисяч людей: «Я кампанію проводив виключно на мітингах. Це мітинги, де були тисячі українців, де вони стояли годинами на морозі, я приїжджав до них з відкритим серцем, і казав їм не тільки про проблеми – але й про те, що треба робити».

Четверте завдання, яке реалізував Арсеній Яценюк, – запропонувати, що треба робити. «Я поставив 4 цілі всередині країни: це промислова модернізація країни, боєздатна армія, здорові й освічені люди, продуктивне село. Я поставив дві зовнішньополітичні цілі: цілі у стосунках України з Європейським Союзом і цілі в стосунках України зі Східноєвропейським простором. Я поставив базове завдання для України, без якого неможлива реалізація жодної цілі, про яку йдеться, - це тотальна війна з корупцією», - підкреслив кандидат у президенти.

«Я дав відповідь на всі запитання. Можливо, ці відповіді не всіх влаштовували, але президент не повинен влаштовувати всіх - президент повинен влаштувати, в першу чергу, рух держави вперед», - наголосив політик.

«З цим я прийшов до 17 січня. Ми побачимо, що відбудеться в результаті: або переможе правда, яка б вона не була, але вона найсильніша; або переможе брехня. Але це буде «Піррова перемога», - заявив Арсеній Яценюк.

«Я переконаний в тому, що ті десятки годин, ті сотні зустрічей, які були в мене з українцями, не минуться просто так. Я знаю, що українці – розумна нація. Я знаю, що як би не було складно, ми все-таки усвідомимо, що нам потрібна нова країна, нам потрібен новий президент, і для України потрібен Новий курс. І він обов’язково відбудеться», - підкреслив кандидат на пост Президента України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ