Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюк закликав своїх прихильників голосувати «проти всіх»

Політрада партії «Фронт Змін» одностайно підтримала позицію лідера партії Арсенія Яценюка про непідтримку в другому турі виборів Президента України жодного з кандидатів і закликала виборців, які віддали свої голоси за Арсенія Яценюка, проголосувати у другому турі проти всіх, – повідомила прес-служба Арсенія Яценюка.

 

У середу, 20 січня, на прес-конференції в Києві Арсеній Яценюк повідомив, що сьогодні відбулося засідання ради політичної партії «Фронт Змін». «Сьогодні ми дуже активно обговорювали питання щодо позиції лідера партії Яценюка по відношенню до інших кандидатів у президенти, які виходять в другий тур. Я заявив свою принципову позицію ще в ніч виборів: ті мільйони українців, які голосували за Яценюка, - голосували за зміни, за нову Україну, за інших політиків. Тому моя принципова позиція залишилася незмінною. Перше: я обов’язково піду на вибори. Друге: я обов’язково проголосую в графі «Не підтримую жодного кандидата», оскільки я і вся моя політична сила боролися саме з Тимошенко і Януковичем, з тим політичним режимом, який повинен бути зміщений в Україні».

 

Арсеній Яценюк підкреслив, що довів свою політичну позицію до ради партії, і сьогодні одностайним рішенням рада партії її підтримала.

 

«Це - не перші вибори. Будуть обов’язково місцеві вибори, дострокові парламентські вибори, обов’язково будуть ще одні вибори Президента України. Тому те ядро українців, які хочуть якісно іншого життя, які хочуть змін у країні, зможуть проголосувати ще раз. Тому що це - тільки початок. Це - перший крок», - заявив лідер «Фронту Змін».

 

Арсеній Яценюк звернувся до інших кандидатів у президенти, які вважають себе новими особистостями в українській політиці й хочуть ототожнюватися зі змінами в країні: «Якщо ви за зміни – не торгуйтеся, не перетворюйтеся на політичний базар, не виборюйте посади, не йдіть на політичні змови. Боріться за Україну, за її майбутнє». Він закликав цих політиків звернутися до мільйонів своїх виборців із закликом проголосувати в другому турі проти всіх.

 

Лідер «Фронту Змін» подякував тим, хто проголосував за нього: «Я не зраджу жодного виборця. Я далі буду йти цим шляхом. Я вдячний кожному, хто проголосував за Яценюка». «Я чудово усвідомлюю, що ця кампанія була неймовірно складна для мене і для тих людей, які проголосували за мене. «Через терни - до зірок» - це те гасло і той шлях, які ми обрали, той шлях, який підтримає більшість українців», - додав політик.

 

Він повідомив, що невдовзі знову вирушить у тур і проїде всією Україною: «Для того, щоб подякувати і щоб сказати, як будемо рухатися далі. Боротьба тільки розпочалася. Це переможний шлях і ми його обов’язково пройдемо!»

 

На прес-конференції виступили керівники регіональних партійних організацій «Фронту Змін».

 

Представник Львівської обласної організації «Фронту Змін» Олег Мандюк підкреслив, що українці зараз «знову стоять перед вибором між злом і злом»: «Нас це не влаштовує. Ми не будемо голосувати ні за одне зло, ні за друге. І просимо наслідувати наш приклад».

 

Голова Луганської обласної партійної організації «Фронту Змін» Ігор Ліскі підкреслив, що партія провела у боротьбі багато часу. «Боролися ми з Януковичем і Тимошенко, ми не збираємося зраджувати наших виборців і робити крок у минуле. Ми твердо стоїмо на шляху в майбутнє. Нас чекає багато труднощів, але ми хочемо пройти цей шлях до кінця. І я впевнений, що ми його пройдемо», - заявив він.

 

Андрій Павелко, голова Дніпропетровської обласної організації «Фронту Змін», повідомив, що в цьому регіоні – батьківщині Тимошенко і Тігіпка – Арсенія Яценюка підтримали 120 тисяч українців. «Ці люди хочуть змін. Ми не можемо відступити ні на крок від нашого курсу. Ми надалі підтримуватимемо тільки нашого лідера і боротимемося зі злом, яке сьогодні при владі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ