Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Яценюк звинуватив Тимошенко у диверсії проти «Луганськтепловозу» на користь корейських електричок

Лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк заявляє, що доки український уряд фінансує закордонного виробника, на вітчизняних підприємствах скорочують штати через відсутність замовлень. «Як пояснити плани придбання електричок у Південній Кореї, а не на «Луганськтепловозі»? Я нещодавно був на цьому підприємстві. Там незрозуміла ситуація з власністю, замовлень немає, персонал скорочують. У Радянському Союзі «Луганськтепловоз» був монопольним виробником тепловозів, а сьогодні підприємство в дуже важкому становищі», – йдеться в заяві лідера «Фронту змін».

Така політика уряду призводить до знищення українського виробника, переконаний Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що в умовах світової кризи всі держави спрямовують зусилля на підтримку власної індустрії. «У цьому сенсі Південна Корея чинить абсолютно правильно – вибиває замовлення для власних виробників, дає кредит для закупівлі у себе ж електричок і вимагає від українського уряду гарантій на погашення цього кредиту», – підкреслив лідер Ініціативи.

«А Кабінет міністрів України замість того, щоб забезпечити замовленнями вітчизняного виробника, займається порятунком корейської економіки», – наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україні потрібне власне виробництво й сільське господарство, це створить у країні робочі місця, дасть людям зарплату, а в бюджет – податки. «Розмістити замовлення на виготовлення електричок потрібно на українському підприємстві!» – заявив Арсеній Яценюк.


16 липня у ході візиту до Південної Кореї прем’єр-міністра Юлії Тимошенко було підписано угоду про закупівлю Державною адміністрацією залізничного транспорту України («Укрзалізниця») десяти міжрегіональних електропоїздів і чотирьох дизель-поїздів у корейської корпорації «
Hyundai».

Окрім того, в Сеулі було підписано «Меморандум про взаєморозуміння між Державною адміністрацією залізничного транспорту України і компанією «Hyundai Rotem» і «Hyundai Corporation» щодо співпраці в галузі промислового будівництва сучасного залізничного рухомого складу». Згідно з Меморандумом, сторони домовилися вивчити можливість надання корейською стороною кредитних коштів під гарантії Кабінету міністрів України для придбання десяти міжрегіональних електропоїздів і чотирьох дизель-поїздів. Згідно з документом, експлуатація корейських електричок почнеться 2012 року.

Холдингова компанія «Луганськтепловоз», монопольний виробник магістральних вантажних тепловозів в Україні, заявила про недоцільність такої закупівлі. Генеральний директор холдингу Віктор Бикадоров заявив, що завод у змозі виготовити такі поїзди, які відповідають технічному завданню «Укрзалізниці».

 

Суперадмін, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ