Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яценюка і Мартиненка викличуть на допит у справі про хабар, - Добродомов

Прем'єр-міністр України може бути викликаний на допит до Генеральної прокуратури України у справі про хабар від народного депутата України Ігоря Скосара. Про це під час свого інтерв'ю на телеканалі Інтер заявив народний депутат України, секретар Комітету з питань протидії корупції Дмитро Добродомов, повідомила прес-служба нардепа.

За словами депутата, вчора під час допиту в Генеральній прокуратурі слідчий в особливо важливих справах повідомив, що за справою Ігора Скосара викличуть на допит Миколу Мартиненка та Арсенія Яценюка.

«Мене як свідка Генеральна прокуратура викликала на допит щодо справи про дачу хабаря в розмірі 6 млн доларів народним депутатом попереднього скликання ВРУ Ігорем Скосаром - панам Яценюку та Мартиненку за прохідне місце у виборчому списку ВО «Батьківщина» за квотою тодішнього «Фронту змін», очолюваного нинішнім прем'єр-міністром», - сказав Добродомов.

Він розповів, що колишній нардеп Ігор Скосар в телепрограмі «Народний контроль» заявив, що уклав «договір» в 2012 році з Арсенієм Яценюком, на той час він був лідером «Батьківщини», поки Юлія Тимошенко сиділа у в’язниці, і Миколою Мартиненком. Інтерв'ю у нього брав саме Дмитро Добродомов - тоді він був журналістом і ведучим програми.

«Більш того Скосар - став депутатом. Примітно, що до цього часу він жодного стосунку не мав ані до «Фронту змін», ані до «Батьківщини». Він, як і ще кілька депутатів, дивним чином опинилися в цих списках. Ну, а потім, вони, по суті, стали тушками, бо вони вийшли зі складу фракції «Батьківщини», - зауважив Дмитро Добродомов.

Він також зазначив, що справу про дачу хабаря за місце у виборчому списку відкрили ще в 2014 році, але в хід вона не пішла, і тільки після депутатського звернення ГПУ розпочала слідчі дії.

«Ще в жовтні минулого року прокуратура міста Києва порушила справу, принаймі так звітував тодішній генпрокурор пан Ярема. Він наполягав на тому, щоб розібралися, на якій стадії перебуває ця справа, яку порушила Київська прокуратура. Зараз Головне слідче управління ГПУ порушила кримінальну справу, але після звернення народних депутатів, в тому числі і мого депутатського запиту щодо розслідування цієї резонансної справи», - зауважив Добродомов.

Він також розповів, що екс-нардеп Ігор Скосар проходить у справі як звинувачений у злочині, «бо давав цей хабар, але й далі наполягає на правдивості своїх слів», оскільки пройшов перевірку поліграфом.

«Стежимо уважно за цією справою, бо вона є принциповою в частині покарання за політичну корупцію в особливо великих розмірах», - підкреслив Дмитро Добродомов.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ